Prostreno.cz

8 důvodů, proč dát šanci skořici: Levné triky na krásu!

Skořice patří díky své chuti a vůni k nejoblíbenějšímu koření. Ale nepůsobí pozitivně jen na naše chuťové buňky! Prospívá celému organismu.

Pokud to u vás skořice zatím „tak úplně nevyhrává“, možná vás přesvědčí následující řádky. A jestliže si ji dopřáváte rádi, alespoň se přesvědčíte, že děláte dobře.

1. Aroma pro náš mozek

Příjemná vůně, již skořice vydává, dokáže zlepšit naši náladu, ale také kognitivní funkce mozku a naši paměť.

2. Méně chuti na sladké

Některé studie ukazují na spojitost s konzumací skořice a snížením krevního cukru u diabetiků. Rovněž se předpokládá, že skořice dokáže hladinu cukru v krvi stabilizovat, čímž snižuje chutě na sladké (dobrá zpráva hlavně pro ty, co se snaží zhubnout).

3. Méně cholesterolu

Je prokázáno, že množství skořice odpovídající pouhé polovině čajové lžičky denně dokáže snížit hladinu „špatného“ cholesterolu (LDL). Ovšem v žádném případě to neznamená, že byste měli konzumovat potraviny, jež ke zvýšení hladiny LDL přispívají, jen proto, že „přeci jíte tu skořici“!

4. Přirozený konzervant

Pokrmy obsahující skořici jsou relativně trvanlivé (záleží samozřejmě i na dalších surovinách), nicméně díky tomu, že toto koření působí antibakteriálně, funguje jako přirozený konzervant.

5. Pomoc při chřipce

Pokud přidáte skořici do čaje (nejlépe zázvorového), ale třeba i jen do horké vody, získáte nápoj, který vám pomůže v boji s viry. Rovněž se ukazuje, že skořice pomáhá při bolestech hlavy a migrénách.

6. Zmírnění menstruačních bolestí

To, co pro prevenci či úlevu při chřipce, platí v souvislosti se skořicí i pro bolestivou menstruaci. Některé studie ukazují, že toto koření dokáže zmírnit nepříjemné křeče.

7. Čistší pleť

Skořice je bohatá na antioxidanty, a tak prospívá i naší pleti. Pokud máte problematickou pokožku, dopřejte si výživnou a čisticí masku! Smíchejte lžičku skořice s 3 lžícemi medu a směs aplikujte na obličej. Nechejte působit i několik hodin (například přes noc) a poté omyjte teplou vodou.

8. Pomoc proti kvasinkám

Pokud vás trápí kvasinková infekce, můžete svému tělu v boji s ní pomoci i tím, že zařadíte do svého jídelníčku více skořice. Uvidíte, že se léčba urychlí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat