Prostreno.cz

Dopřejte svému tělu očistu i na podzim. Jak na to?

Ačkoli jsme zvyklí detoxikovat svůj organismus především po zimě, tedy se začínajícím jarem, můžeme mu očistu dopřát i na podzim.

Připravte své tělo, aby zvládlo nápor, který se na něj v zimě chystá. Nebojte, nebudete muset hladovět nebo přežívat na zeleninových šťávách, které v chladných dnech tak docela nezahřejí (i když nic proti nim). Na podzim zkuste detoxikovat tělo s pomocí koření a bylinek! Dokáží nastartovat metabolismus a obsahují antioxidanty.

Po kterých sáhnout?

Skořice

Tohle krásně voňavé koření máme spojené s vůní cukroví, aromatických svíček a vůbec pohodovou atmosférou. Kromě toho nám prospívá i jinak! Jsou v ní obsaženy antibakteriální složky, ale také silné antioxidanty, jež působí v těle protizánětlivě. Kromě toho skořice podporuje metabolismus a pozitivně ovlivňuje hladinu glukózy v krvi.

Kurkuma

Na našich talířích se zabydluje poměrně dlouho, ale pomalu. Tohle výrazně žluté koření si ovšem místo v našem jídelníčku rozhodně zaslouží! Také ono obsahuje protizánětlivé látky, umí podpořit trávení, a dokonce některé studie naznačují, že by mohlo hrát roli v prevenci nádorových onemocnění.

Chilli

Za chladných podzimních večerů spolehlivě zahřeje. A kromě toho dokáže pořádně nastartovat metabolismus a podpoří trávení (včetně vstřebávání živin ze stravy). Jen pozor, pokud máte citlivý žaludek. Příliš ostrá jídla by vám nemusela dělat dobře...

Zázvor

Na rozdíl od výše zmíněné kurkumy zažívá zázvor velkou popularitu. A není divu. Umí tělo pořádně prohřát, skvěle nám pomůže třeba při nachlazení nebo viróze. A kromě toho obsahuje silné antioxidanty, které spolehlivě dotoxikují, působí protizánětlivě a nastartují metabolismus.

Česnek

Ačkoli ho bereme jako samozřejmost, netušíme, jaký poklad v něm máme! Je silným přírodním antibiotikem, působí protizánětlivě, dokonce je prokázáno, že snižuje krevní tlak. A tak jako všechny výše jmenované pochutiny i on nastartuje spolehlivě metabolismus.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat