Prostreno.cz

10 důvodů, proč stojí diety za houby

Touhu zhubnout sdílí většina žen. Některé oprávněně, jiné zbytečně. Ovšem ať už patříte do kterékoli skupiny, jistě nám dáte za pravdu, že držení diety není zrovna nejzábavnější věc na světě. A nejen kvůli hladu!

Klasické diety, kdy rapidně snížíte tělu přísun jídla (a tedy kalorií), dokáží pěkně otrávit život. A přitom to jde i bez nich, stačí totiž změnit životní styl, ne se trápit!

Pokud přemýšlíte, zda se do nějaké diety pustit, přečtěte si, proč je to zbytečné.

1. Diety držíme jen po určitý čas. A proto i když zhubneme a vrátíme se zase ke svému normálnímu jídelníčku, kila půjdou zase pěkně nahoru.

2. Pokud by dieta opravdu dokázala vyřešit problém s nadváhou, každý z nás by ji držel maximálně jednou za život. Pak už bychom ji nepotřebovali. Jenže to bohužel není příliš reálné…

3. Držíme-li diety, jsme podráždění a nepříjemní k okolí.

4. Dieta naučí přejídat se i ty, kteří to nikdy předtím nedělali.

5. Dieta odvede vaši pozornost téměř od všech ostatních aspektů vašeho života. Jediné, na co se soustředíte, je vaše postava.

6. Dieta velmi často vede k tomu, že přestáváte dělat věci, které máte rádi. Méně se například scházíte s přáteli – jednak proto, že je těžké krmit se salátem, když se všichni ostatní ládují steaky s hranolky, jednak se z vás stane poměrně nezábavný člověk.

7. Dieta vás naučí posuzovat své přednosti a kvality pouze podle kilogramů a centimetrů. Na ničem jiném vám už vlastně nezáleží.

8. Dieta vám vsugeruje, že dokud nezhubnete, nebudete šťastní. Přinutí vás úplně změnit životní návyky, ze dne na den. Začnete si myslet, že život, který jste dosud vedli, byl něčím špatným.

9. Diety jsou celkem zátěž pro vaši peněženku, zvláště když uvěříte všem možným „zázračným“ pilulkám, nápojům apod.

10. Diety vám pořádně sníží sebevědomí. Protože samy o sobě nejsou řešením, nakonec stejně nebudou fungovat (případně nebudou fungovat dlouhodobě) a vy to budete považovat za své vlastní selhání.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat