Prostreno.cz

Exotické ovoce tamarind. Poznejte jeho účinky na krevní tlak i trávení

Vypadá jako lusk s arašídy a budí dojem naprosto obyčejného ovoce. Pravda je ale taková, že jeho léčivé schopnosti takřka neznají hranic! Tamarind prospívá očím, srdci i kostem. Také posiluje imunitu a detoxikuje tělo. I s porouchaným trávením vám pomůže!

Ještě jste zajímavě vyhlížející tamarind, který vzhledově trochu připomíná arašíd, neochutnali? To je ale velká chyba. Sladkokyselý plod tropického afrického stromu je nejen chuťově lahodný, ale přináší i celou řadu zdravotních benefitů. Proč byste mu měli dát šanci i vy, a konzumovat ho v ideálním případě pravidelně? Omrkněte tyto fascinující tamarindové výhody!

Bezproblémové trávení, co šlape jako po drátkách

Díky vysokému podílu vlákniny je tamarind skvělým prostředkem na širokou škálu potíží se zažíváním. Cenná vláknina pozitivně působí na střeva, zatímco stimuluje aktivitu žluči i žaludečních šťáv. Přesně tím podporuje funkce celé soustavy, takže může být lékem na zácpu, průjem, pocit těžkosti, nadýmání i nevolnost.

Prevence před rakovinou tlustého střeva

Lahodná přírodní delikatesa se může pochlubit nemalým množstvím kyseliny vinné. Tato látka je velice silný antioxidant, ochraňující organismus před útoky škodlivých volných radikálů způsobujících vážná onemocnění. Závěry četných vědeckých studií naznačují, že spolupráce vlákniny s kyselinou vinnou značně snižuje pravděpodobnost rakoviny tlustého střeva, protože v něm efektivně eliminuje nahromaděné toxiny.

Regulace (nejen) krevního tlaku

Tamarind by klidně mohl být nabízen v lékárně – a to jako bez legrace. Vždyť do popisu jeho práce patří i to, že pomáhá snižovat vysoký krevní tlak a škodlivý cholesterol. Ve značné míře za to může draslík, jehož má tropické ovoce doslova na rozdávání. Tahle mňamka prospívá srdci ve všech směrech, jelikož omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob.

Posílení imunitního systému. To se hodí vždycky

Úctyhodný obsah vitaminů, minerálů a dalších cenných látek dělají z „afrického pokladu“ spolehlivého posilovače obranyschopnosti. Možná by vás mohlo zajímat i to, že cizokrajný „arašíd“ rovněž detoxikuje a pročišťuje organismus, urychluje metabolismus, pomáhá předcházet šerosleposti a zánětu spojivek. Také blahodárně ovlivňuje tvorbu kostní tkáně a posiluje nehty i vlasy. Aby toho náhodou nebylo málo, také odstraňuje bolesti hlavy. No vida…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat