Prostreno.cz

Na podzim přijdou vhod zdravotní přínosy švestek

Často vás dožene zácpa, která vás naprosto vyřadí z provozu? Naordinuje si švestky v jakékoli podobě, protože tahle léčba zaručeně zabere. Švestky přijdou vhod i tehdy, pokud dojde řeč na pomalejší stárnutí nebo pomoc při hubnutí!

Sušené švestky i džusy z těchto fialových plodů jsou na pultech obchodů k dispozici celoročně. Využíváte toho? Jestli ne, podle odborníků děláte pořádnou chybu. Fialový sortiment totiž není jen vítaným občerstvením či způsobem, jak chutně zahnat žízeň. On může příznivě ovlivnit i vaše zdraví! Dokonce hned několika způsoby. Jakými?

Efektivní řešení zácpy s rychlým účinkem

Porucha zažívání nechvalně známá jako zácpa není žádné terno. Pomineme-li pocit nepohodlí, jež z takové patálie plyne, „pacient“ kromě jiného čelí bolestem břicha a tíží ho sporadické vylučování. Navíc bojuje i s únavou, což psychice samozřejmě moc nepřidává. Znáte to až moc dobře? V neblahé situaci nemusíte hledat pomoc jenom v lékárně, zkuste si dát „švestkovou medicínu“, kterou seženete i v blízkém supermarketu. Právě ona díky obsažené sladké sloučenině zvané sorbitol nastolí v zažívání opět pořádek, neboť „popožene“ pohyby střev. Úleva přijde co nevidět!

Podpora při hubnutí. A to se počítá

Jste právě ve fázi diety? Pak si na doušku „fialového nápoje“ či na sušených plodech smlsněte častěji. Věděli jste, že tak do svého těla snadno dostane poměrně dost vlákniny, jež navozuje dlouhý pocit sytosti, čímž vás uchrání před nezřízenými chutěmi? Dlužno dodat, že tato cenná složka potravy také přispívá k detoxikaci organismu a odstranění nahromaděných škodlivých látek.

Pomalejší stárnutí? Žádný problém

Díky vysokému podílu mnoha antioxidantů v kombinaci s vitaminem A působí švestky jako zaručený elixír mládí. Je prokázáno, že jejich pravidelná konzumace zpomaluje proces stárnutí, omezuje tvorbu vrásek a podporuje elasticitu pokožky. Nelze nezmínit, že „áčko“ rovněž prospívá očím a omezuje riziko chronických onemocnění způsobujících slepotu. Když už jsme u toho, zmíněné antioxidanty bojují proti volným radikálům, tudíž platí za prevenci mnoha vážných zdravotních komplikací.

Regulace krevního tlaku, za kterou vás lékař pochválí

Nemáte tlak v bezpečné normě? V tom případě povolejte do akce švestky v jakékoli podobě. Díky neskromnému množství draslíku normalizují jeho hodnoty, na což odborníci poukazují poměrně často. Tak na co ještě čekáte? Přece si jejich výhody nenecháte ujít!

Zdroj: www.healthline.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat