Prostreno.cz

Teplé nápoje s kapkou alkoholu vás zahřejí a náramně si pochutnáte

Máte rádi koktejly? A co zkusit jejich zimní horkou variantu? Vyzkoušejte některý z našich receptů a pochutnejte si s návštěvou nebo večer u dobré knížky.

Alžírská káva

Alžírská káva je klasikou, kterou vám nabídne každá lepší kavárna. Co si ji ale uvařit v pohodlí svého domova? Je úžasně jednoduchá, ale výtečná!

Na přípravu alžírské kávy budete potřebovat jednu lžičku instantní kávy, jednu lžíci vaječného koňaku, 150 ml vody, cukr a šlehačku.

Do vyšší sklenice nasypejte instantní kávu, zalijte ji horkou vodou (kdo má raději, může použít překapávanou, nebo espresso) a opatrně přilijte vaječný koňak. Nechte ho klesnout ke dnu a ozdobte šlehačkou. Před konzumací doslaďte podle chuti.

Bombardino

Bombardino je klasikou horských sjezdovek. Snad žádný lyžař si bez něj neumí svůj zimní pobyt představit. Zkuste si ho vyrobit sami.

Na jednu sklenici Bombardina budete potřebovat 50 ml vaječného koňaku, 50 ml smetany ke šlehání, 50 ml whisky, rumu nebo brandy, 50 ml mléka a holandské kakao.

V kastrůlku svařte vaječný koňak s whisky, vmíchejte mléko a pomalu prohřejte. Nápoj nalijte do větší sklenice a ozdobte ušlehanou smetanou. Dozdobte kakaem a ihned podávejte.

Brown Betty

Brown Betty je trochu nezvyklý koktejl, ale věřte, že mu brzy přijdete na chuť.

Jde o teplý punč z piva, brandy a vody, to vše ochucené citronem, hřebíčkem, skořicí, mletým muškátovým oříškem a skořicí.

Na jeden koktejl budete potřebovat 150 ml světlého piva, 3 cl brandy, 50 ml vody, dvě lžičky cukru, špetku muškátového oříšku, špetku skořice, jeden hřebíček a citron.

Do hrnce nalijte odměřenou vodu a na mírném ohni prohřívejte. Když je voda teplá, přisypejte cukr, plátky citronu, hřebíček, skořici a muškátový oříšek. Za stálého míchání přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté přilijte pivo a brandy, avšak už dále nevařte, pouze prohřejte. Podávejte s plátkem citronu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat