Prostreno.cz

Ovoce tvořící báječný pár se skořicí

Její vůně a chuť je výrazná a nezaměnitelná. Skořice se označuje za královnu zimních měsíců, která je jako stvořená pro některé druhy ovoce. Které? Až budete vařit, péct nebo smažit, připravte si tyhle dary přírody!

Skořice je mocné koření, které se v medicíně používá po celém světě. Je zajímavé, že ji vědci zařadili mezi 26 nejoblíbenějších bylin a koření s léčivými a ochrannými účinky. Skořice je plná různých antioxidantů, které snižují poškození volnými radikály a zpomalují proces stárnutí, také zmírňuje záněty a chrání srdce. Zároveň je tak multifunkční, že si rozumí s mnoha druhy ovoce. Které kombinace lahodí chuťovým buňkám a nikdy nezklamou?

Jablka

Klasika jsou klasika. Jablko a skořice k sobě prostě patří, ať je to v nepečeném dortu, závinu či jiných dobrotách. Studie ukazují, že jablka mají silné zdravotní přínosy, zejména pokud jde o boj s chronickými nemocemi.

Hrušky

Nejen jablko, ale i hruška se skořicí tvoří báječný pár. Hruška je dobrá na trávení, tělu dodává velké množství vlákniny, která zasytí a udržuje srdce a střeva v kondici.

Pomeranče

Kombinace pomeranč + skořice je sázkou na jistotu, a to ve sladké i slané verzi. Tofu se kupříkladu dá marinovat v pomerančovém džusu se skořicí, badyánem a sójovou omáčkou. Leckdo si nemůže vynachválit i skořicovou panna cottu s pomerančem či pomerančovo-skořicové sušenky.

Broskve

Broskve vyndejte z nálevu, potřete je rozpuštěným máslem a grilujte na domácím elektrickém grilu. Až chytí barvu, posypejte je skořicovým cukrem a zakápněte troškou limetkové šťávy. Dobrou chuť.

Švestky

Málokterá zimní pochoutka je tak lahodná jako švestkový koláč se skořicí. Vitamin C ve švestkách pomáhá tělu s léčebnými procesy, buduje svaly a tvoří krevní cévy. Mimochodem, švestkové muffiny se skořicí, mákem a vlašskými ořechy taky nemají chybu!

Banány

Skořice skutečně podporuje a zvyšuje sladkost a chuť banánů. Banány ponořte do těstíčka z vajíček, mouky a mléka a smažte je v rozehřátém oleji. Následně je nechte okapat a připravte si obalovací směs z cukru moučky a mleté skořice. Podávejte s čokoládovou omáčkou. A už jste zkoušeli banánový chlebíček se skořicí?

Brusinky

I brusinky a skořice spolu báječně ladí. Oběma surovinám to sluší v koláčích, muffinech a sušenkách. Navíc platí, že se brusinky v lidovém léčitelství používají k léčbě močového měchýře, žaludku a jater.

Zdroje: thrivecuisine.com, draxe.com, everydayhealth.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat