Prostreno.cz

Chutné domácí müsli

Pokud hledáte vynikající snídani nebo vydatnou svačinu, vyzkoušejte náš recept na jablečné nebo exotické müsli. Jsou jednoduché a zasytí vás opravdu na dlouho.

Občas potřebujete doplnit energii do náročného dne. K tomu se nejlépe hodí ovesné vločky, protože obsahují vlákninu a zdravé sacharidy. Jen málokdo si dokáže představit, snídat vločky s mlékem.

Jako vhodná alternativa se proto nabízí kombinace s jogurtem a ovocem. Pokud potřebujete inspiraci, přinášíme dva recepty, na kterých si určitě pochutnáte. Navíc je jejich příprava až dětsky snadná.

Jablečné müsli

Ingredience

50 g ovesných vloček

50 g mandlí (nasekaných)

1 špetka skořice (mletá)

5 lžic medu

1 lžička oleje

2 jablka

300 g krémového jogurtu

Postup

1 Smíchejte 50 g ovesných vloček, 50 g nasekaných mandlí, 1 špetku skořicového prášku, 2 lžíce medu a 1 lžičku oleje v misce a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě při 175 stupních (horkovzdušná 150 stupňů) po dobu 15–20 minut až do zlatavě žluté. Občas promíchejte. Vyjměte z plechu a nechte vychladnout.

2 Oloupejte 2 jablka, rozkrojte a nakrájejte na hrubé kousky. Přidejte 100 ml vody a v hrnci vařte na mírném ohni po dobu 10 minut, dokud nezměknou. Jemně vidličkou rozdrťte a nechte vychladnout.

3 Smíchejte 300 g smetanového jogurtu (přírodního) s 2–3 lžícemi medu. Vrstvěte ve skleničkách jablečné pyré a jogurt, a nakonec posypejte müsli.

Exotické müsli

Ingredience

2 lžíce slunečnicových semínek

½ manga (zralé, (200 g))

1 banán

2 lžíce limetkového džusu

2 lžíce medu 

300 g jogurtu řeckého typu

4 lžíce jemně mletých ovesných vloček

Postup

1 Opražte na pánvi bez tuku slunečnicová semínka až do zlatožluté. Vysypte na talíř a nechte vychladnout.

2 Mango oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti 1 cm. Banán podélně rozpulte a nakrájejte na plátky. Ovoce pokapejte limetkovou šťávou, polovinu nechte v misce a druhou polovinu dejte do vysoké nádoby a jemně rozmixujte tyčovým mixérem.

3 Ovocné pyré smíchejte s medem a jogurtem. Podávejte smíchané s ovesnými vločkami a ozdobené zbývajícím ovocem a praženými slunečnicovými semínky.

Zdroj: essen und trinken





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat