Prostreno.cz

Bezlepkové mléčné řezy

Také milujete nadýchané mléčné řezy? A co takhle překvapit návštěvu nebo děti domácí variantou, bez éček a bez lepku? Pokud dodržíte pár základních pravidel, vykouzlíte ještě chutnější a nadýchanější verzi než originál!

Na výběru kakaa si dejte v tomto případě velmi záležet, neboť zcela určuje výslednou chuť. Kvalitní holandské kakao se pro přípravu hodí nejlépe.

Bezlepkové mléčné řezy

Ingredience na korpus

5 vajec

špetka soli

50 g cukru  (kdo má rád hodně sladké, může přidat až 100 g)

50 g holandského kakaa

Ingredience na náplň

1 tvaroh ve vaničce

100 ml smetany ke šlehání

1 lžíce vanilkového cukru

Ingredience na ozdobu

rozpuštěná čokoláda

Postup

1 Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. V druhé míse zvlášť vyšlehejte bílky se špetkou soli v pevný sníh.

2 K vyšlehaným žloutkům přidejte kakao (pokud máte k dispozici kuchyňský robot, použijte balonovou šlehací metlu, a kakao zapracovávejte postupně během míchání, aby se do těsta dobře zapracovalo a nevytvořilo zbytečné hrudky). Do takto vzniklé kakaové hmoty pak na závěr po částech a opatrně zapracujte také bílky – ručně za použití stěrky nebo vařečky! V opačném případě vám sníh „spadne“ a těsto nebude tak nadýchané (a o nadýchaný korpus jde u mléčných řezů přece ze všeho nejvíc).

3 Hotové těsto rozetřete na plech (vystlaný pečicím papírem) a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu cca 8–10 min. (těsto musí být na dotek pevné).

4 Po upečení plech vyjměte z trouby a nechejte zchladnout.

5 Mezitím si připravte náplň: Šlehačku vyšlehejte pomocí ručního šlehače nebo za použití kuchyňského robotu (nemusí být úplně do tuha) a následně zapracujte do tvarohu. Dejte však pozor, abyste nepoužili moc řídký tvaroh. V takovém případě jej nechejte hodinku vykapat přes plátýnko. Přidejte cukr s vanilkou a opět důkladně promíchejte.

6 Plát těsta rozřízněte na dvě poloviny. Na jednu polovinu navrstvěte tvarohový krém a druhou polovinou pak přiklopte. Jemně polijte čokoládou a dejte chladit do ledničky.

7 Po vychlazení by měly být mléčné řezy tak akorát tuhé, abyste mohli úhledně nakrájet a podávat.

Zdroj: Názor autora, www.essenundtrinken.de





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat