Prostreno.cz

Smažené květákové placky bez mouky

Recept na smažené květákové placky bez mouky je skvělou volbou pro ty, kteří hledají bezlepkovou alternativu. Tyto placky jsou chutné, zdravé a snadno se připravují. Jsou ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod.

25min

15min příprava

10min vaření

747 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě do měkka cca 5 minut
  2. Uvařený květák sceďte a nechte vychladnout. Poté ho rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte na hrubou kaši
  3. Přidejte vejce, strouhaný sýr, sůl, pepř, sušený česnek a petrželku. Vše dobře promíchejte
  4. Z připravené směsi tvarujte malé placky
  5. Na pánvi rozehřejte olej a placky smažte z obou stran dozlatova cca 3 minuty z každé strany
  6. Hotové placky nechte okapat na papírové utěrce

TIP:

Pro extra chuť můžete do směsi přidat nasekané čerstvé bylinky jako je bazalka nebo pažitka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,10 g
  • Sacharidy:

    19,18 g
    • Cukry:

      2,86 g
  • Tuky:

    75,80 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

261 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,3 g

strouhaný perník

350 kcal / 100g
B5 g
S70 g
T5 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažené květákové placky bez mouky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba