Prostreno.cz

Oblíbený letní dezert Marthy Stewart

Pokud by léto mělo mít nějakou chuť, pak jistě chutná přesně jako tento dort. Citronové řezy podle Marthy Stewart jsou nádherně krémové, lehce kyselé a ohromně chutné.

Na konferenčním stolku by nikdy nemělo chybět něco sladkého. Zatímco u nás bychom asi nejčastěji podávali klasickou drobivou bábovku nebo jablečný štrůdl, v Americe jsou Lemon Bars, tedy citronové řezy, velmi populární a velmi často servírovaný dezert. Citronové řezy se proslavily celostátně, když se objevily v kuchařce Betty Crocker's Cookbook v roce 1950 – a dodnes se typické americké pečivo těší velké oblibě. Není divu, že současná odbornice na kuchyni Martha Stewart také vytvořila svůj oblíbený recept na řezy, které se obvykle pečou z křehkého těsta nebo sušenek a sladkokyselé citronové smetany.

Citronové řezy podle Marthy Stewart

Ingredience

200 g slaných krekrů (alternativně můžete použít máslové sušenky)

5 lžic másla (plus trochu na mazání formy)

150 g cukru

3 vejce

1 plechovka slazeného zahuštěného mléka

Šťáva z 5 bio citronů

1/2 lžičky soli

Moučkový cukr na posypání

Postup

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Obdélníkovou formu koláč potřete tence máslem nebo vystříkejte sprejem na pečení.

2 V kuchyňském robotu jemně rozemelte krekry (nebo sušenky) a poté je zpracujte na těsto s máslem a cukrem. Vyložte koláčovou plechovku dnem a těsto pečte 15 až 20 minut do zlatohnědé.

3 Krátce před koncem doby pečení smíchejte v misce žloutky ze dvou vajec, celé vejce, kondenzované mléko, šťávu z pěti citronů a špetku soli.

4 Opatrně vyjměte předpečený základ z trouby a nahoře rozprostřete citronovou náplň. Pečte v troubě dalších 12 až 15 minut.

5 Poté nechte pečivo úplně vychladnout, a nakonec dejte na dobu nejméně tří hodin do chladničky vychladnout (nejlépe přes noc).

6 Při podávání nakrájejte plátky na rovnoměrné čtverce a poprašte moučkovým cukrem.

Zdroj: Sommer-Dessert: Martha Stewarts Lieblingsrezept für Zitronenschnitten | freundin.de






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat