Prostreno.cz

Rychlý recept na thajský špagetový salát

Připravujete party s grilováním a rádi byste své hosty překvapili trochu jiným salátem? Pak je ideální tento recept na thajský špagetový salát.

Normální těstovinový salát zvládne udělat každý! Vedle zeleninového salátu je druhou nejčastější přílohou ke grilovanému masu. Pokud byste ale chtěli vyzkoušet něco nového, doporučujeme tento thajský salát se špagetami. S přísadami, jako jsou arašídy, sezam a rýžový ocet, vykouzlíte neuvěřitelnou chuť, která se skvěle hodí ke grilovaným pokrmům a nebo masu pečenému v troubě.

Thajský špagetový salát

Ingredience

150 gramů špaget

3 mrkve

1 svazek jarní cibulky

3 lžíce arašídů, opražených a osolených

150 g červeného zelí

hrst čerstvé bazalky

trochu sezamu

Na dresink

50 ml rýžového octa

2 lžíce slunečnicového oleje

2 stroužky česneku

2 lžíce arašídového másla, krémové

1 lžička tekutého medu

sůl a pepř

50–100 ml vody

Příprava

1 Nejprve si připravte dresink. Na ten oloupejte a jemně nasekejte česnek. V mixéru nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujte arašídové máslo, med, olej a rýžový ocet, abyste vytvořili dresink. Potom postupně přidávejte studenou vodu. Tento postup opakujte, dokud nebude mít zálivka požadovanou konzistenci. S velkým množstvím vody bude trochu tekutější, s menším množstvím trochu hustší, záleží na vaší chuti.

2 Na těstovinový salát uvařte těstoviny v hrnci s trochou osolené vody al dente. (Špagety můžete před vařením také rozpůlit, což usnadní následnou konzumaci v salátu.) Poté sceďte a vložte nudle do salátové mísy.

3 Jarní cibulky omyjte a nakrájejte na kolečka a nasekejte arašídy. Mrkev a červené zelí omyjte a nahrubo nastrouhejte. Poté vše přidejte ke špagetám. Dochuťte solí, pepřem a přelijte zálivkou. Vše dobře promíchejte a salát posypte sezamovými semínky.

4 Do thajského špagetového salátu můžete přidat mnoho svých oblíbených ingrediencí. Hodí se do něj například také sýr, fazole nebo kukuřice.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-schnelles-rezept-fuer-thai-spaghetti-salat





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat