Prostreno.cz

Těsto na pizzu jen ze tří ingrediencí

Máte chuť na pizzu, ale nechcete čekat, až zpracované těsto nakyne do požadované konzistence? Tento bleskový recept na pizzu jen z pouhých tří ingrediencí vám během okamžiku polechtá vaše chuťové buňky.

Pizzu miluje nejen většina dětí, jako oblíbené jídlo ji opakovaně volí i mnoho dospělých. Podle statistik se každoročně prodá něco kolem tří miliard pizz – a to jen ve Spojených státech. A celosvětově je trend stoupající! 

Pokud bychom si měli vybrat, asi každý raději zvolí pizzu připravovanou čerstvě v pizzerii než tu hluboce zmrazenou (i když ani tou nepohrdneme). Nejlépe však chutná čerstvá – doma připravená. Recepty na pizzu však díky kvasnicím odrazují dlouhou dobou kynutí, takže že byste se spontánně rozhodli udělat si k večeři pizzu ve skutečnosti příliš možné není. Ale jen doteď! Protože pro vás máme recept, který je skvělý nejen svými třemi ingrediencemi, ale také tím, že neobsahuje droždí, takže odpadá i dlouhé čekání na vykynutí těsta.

Recept na lahodnou – a rychlou – pizzu

Ingredience na těsto

500 g mouky

1 špetka soli

250 ml vody

Příprava

1 Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli a potom zalijeme vlažnou vodou. Těsto dobře prohněteme, dokud nebude elastické a poddajné. Nejlépe to jde rukama, ale můžeme použít i mixér s hákem na těsto.

2 Těsto vyklepeme z mísy a na pomoučené pracovní ploše ještě několik minut intenzivně hněteme. Poté vytvarujeme do tvaru koule. Kuličku položíme do ohnivzdorné pánve nebo kulaté formy na koláč a prsty ji roztáhneme až po okraj.

3 Potom těsto na pizzu pomažeme polevou dle vlastního výběru a poklademe surovinami podle chuti. Potom pánev dejte na plotýnku a pečte středním plameni asi pět minut. Nakonec celou pizzu posypeme sýrem – a pánev dáme na několik minut zapéct do trouby.

4 U jednoho kousku rozhodně nezůstane.

Dobrou chuť.

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-schneller-pizzateig-drei-zutaten





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat