Prostreno.cz

Dokonalý brunch podle Australanů

Víkendy jsou na spaní a lenošení - a vychutnávání si požitkářských snídaní a brunchů s blízkými. 

Přinesli jsme vám ty nejlepší z našich receptů, které si můžete vychutnat kdykoli během dopoledne. Zaručeně vás nabijí na celý den a chutnají skvěle!

Pečené fazole a houby plněné ricottou

Snídaně, kvůli které stojí za to vstát – je rychlá, snadná, a tak chutná. Je to také skvělá nízkokalorická volba pro ty, kteří myslí na své zdraví a tělo.

Ingredience na 2 porce

2 ploché houby, 2 lžičky vody, 120 gramů konzervovaných pečených fazolí v rajčatové omáčce, 250 gramů nízkotučného sýra ricotta, 2 lžičky nahrubo nasekané čerstvé listové petrželky

Postup

1 Předehřejte gril na vysokou teplotu. Malý plech vyložte hliníkovou fólií. Položte houby stopkou nahoru a pokapejte vodou; grilujte 5 minut nebo do mírného změknutí.

2 Navrch houby dejte fazole a ricottu a grilujte další 3 minuty nebo dozlatova. Posypeme petrželkou; okořeňte podle chuti.

Nadýchané palačinky z podmáslí

K vytvoření těchto nadýchaných palačinek z podmáslí je potřeba pouhých pět ingrediencí. Na závěr přidejte kapku javorového sirupu a získáte snadný a chutný recept na snídaňové palačinky.

Ingredience

4 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 1/2 šálku podmáslí, 50 gramů rozpuštěného másla, 1 1/2 hrnku mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 šálku javorového sirupu

Postup

1 Vejce a cukr vyšlehejte v malé misce elektrickým šlehačem do zhoustnutí; vmíchejte podmáslí a máslo. Mouku prosejte do velké mísy, přidáme prášek do pečiva a vyšlehejte vaječnou směs dohladka. Těsto nechte 15 minut odstát.

2 Zahřejte středně velkou pánev na střední teplotu, potřete trochou rozpuštěného másla. Nalijte ¼ šálku těsta do pánve a smažte, dokud se na povrchu neobjeví bubliny. Otočte palačinky a smažte dohněda. Vyjměte a přikryjte, aby zůstaly v teple.

3 Opakujte se zbývajícím těstem a dalším rozpuštěným máslem. Pokapejte javorovým sirupem.

Bruschetta z drcených bobů a hrášku

Brilantní snídaně!

Ingredience

3⅓ šálků (500 g) mražených širokých (fava) fazolí

1 šálek (120 g) mraženého baby hrášku

⅓ šálku pevně zabalených čerstvých lístků máty, nastrouhaných

2 stroužky česneku, rozdrcené

4 oválné housky

¼ šálku (60 ml) olivového oleje

½ šálku (125 ml) bílého octa

8 studených vajec

180 g marinované perské fety, okapané

100 g polosušených rajčat v oleji, okapaných, nakrájených nadrobno

1 šálek máty

Postup

1 Vložte fazole a hrách do samostatných žáruvzdorných misek; každý zalijte vroucí vodou. Nechte 5 minut stát a slijte. Fazole oloupejte. Vložte fazole a hrášek do velké mísy a šťouchadlem na brambory rozšťouchejte nadrobno. Vmíchejte mátu a česnek; okořeňte podle chuti.

2 Předehřejte gril na vysokou teplotu. Housky rozpůlte a potřete olejem. Umístěte řeznou stranou nahoru na 2 minuty, nebo dokud nebudou lehce opečené. Otočte, grilujte 1 minutu nebo do lehkého zhnědnutí.

3 Velkou pánev naplňte do poloviny vodou; přiveďte k varu, vmíchejte ocet. Rozbijte jedno vejce do šálku a poté jej vsuňte do pánve; opakujte s dalšími 3 vejci. Přiveďte vodu k varu. Vypněte, zakryjte pánev a nechte odstát 2 minuty, nebo dokud bílek neztuhne a žloutky změknou. Odebírejte vejce, jedno po druhém, děrovanou lžící; sceďte na papírovou utěrku. Přikryjte, aby zůstala teplá. Opakujte se zbývajícími vejci.

4 Na housky dejte lžíci fazolové směsi ozdobte rozdrobenou fettou, sušenými rajčaty, vejcem a mátou. Pokapejte zbývajícím olejem; okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.

Zdroj: www.womensweeklyfood.com.au/breakfast-and-brunch-recipes-32236






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Cottage lívance

15min
(1 hlasů)

Snídaňové burrito s míchanými vejci

15min
(3 hlasů)

Lívance bez vajec

15min
(1 hlasů)
Více tipů

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba