Prostreno.cz

Rychlý recept na penne z jednoho hrnce

Pokud chcete rychlé, ale přesto lahodné jídlo, náš recept je pro vás jako stvořený: Penne z jednoho hrnce se připravují se všemi ingrediencemi v jednom hrnci a díky sýru jsou úžasně krémové.

Když jde v kuchyni o čas, jsou těstoviny pro mnohé z nás oblíbenou volbou. Podaří se většinou bez velké námahy, zasytí a v každé kombinaci chutnají báječně. A potvrzují to i tyto lahodné sýrové těstoviny s brokolicí, které lze připravit pouze v jednom hrnci. Tak na nic nečekejte a vyzkoušejte je! Určitě si pochutnáte!

Penne z jednoho hrnce

Ingredience na 2 porce

400 g těstovin, předvařených

1 brokolice

1 šalotka

1 stroužek česneku

200 ml smetany na vaření

100 g strouhaného sýra ementál

150 ml zeleninového vývaru

1 lžíce bazalkového pesta

1 lžíce oleje

trochu citronové šťávy

sůl

pepř

listy čerstvé bazalky

Postup

1 Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brokolici omyjeme a odřízneme růžičky těsně za stopkou. Podle velikosti můžeme růžičky brokolice nakrájet na ještě menší kousky. Stonky nakrájíme na půlcentimetrové plátky.

2 Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme šalotku nasekanou najemno. Lehce orestujeme a přihodíme česnek a stonky brokolice, společně opékáme asi 2–3 minuty.

3 Obsah hrnce zalijeme smetanou na vaření, zeleninovým vývarem, posypeme třemi čtvrtinami nastrouhaného sýra a vaříme asi 5 minut, dokud brokolice nezměkne.

4 Do hrnce dáme bazalkové pesto a tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujeme na hladkou omáčku. Přidáme růžičky brokolice a za občasného míchání vaříme 2–3 minuty, dokud není al dente.

5 Přidáme předvařené těstoviny a za stálého míchání vše necháme minutu prohřát.

6 Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Poté těstoviny dáme na talíře, posypeme zbylým sýrem, ozdobíme lístky bazalky a podáváme teplé.

7 Díky sýru jsou penne z jednoho hrnce krémové. Něco navíc získáte například přidáním mraženého hrášku, který přidáte až 5 minut před koncem. Skvělé jsou také pečené piniové oříšky. Pokud budete těstoviny podávat hostům, můžete přidat pár rajčat na ozdobení. Dávají receptu – i co se týče barvy – to jisté italské cosi.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-schnelles-rezept-one-pot-penne-kaese-brokkoli






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat