Prostreno.cz

Pečené kuře podle profesionálního šéfkuchaře

Stále nevíte, co uvařit pro své hosty? Ať už pro čtyři nebo šest osob – tímto receptem od profesionální šéfkuchaře zaručeně zaujmete. A nemusíte se bát – zvládnete ho i vy levou zadní!

Společné jídlo s rodinou nebo přáteli si všichni užíváme. V létě je uspořádat takovou sešlost jednodušší – zkrátka proto, že počasí a možnost být venku nám tak nějak hraje do karet. Ale co když nechceme čekat, až se zase oteplí? Jaké jídlo udělat pro setkání s přáteli, aby nebylo příliš nudné, ale aby se vám zaručeně povedlo? Můžete se sice pustit do složitého pokrmu, ale při čtyřech různých hrncích na sporáku a pekáči v troubě brzy ztratíte přehled o tom, co hlídat dříve. A svoji návštěvu byste jistě přivítali v uvolněnější atmosféře… Tak co udělat jednoduchý pokrm z jednoho pekáče?

Tohle jídlo se stane vaší „klasikou“

Existuje jeden pokrm, o kterém slavní šéfkuchaři tvrdí, že je tak snadný, že ho zvládne každý. Přesto patří mezi klasické pokrmy vyhlášených restaurací. Pečené kuře. Do pekáče můžete dát téměř jakoukoli zeleninu, na to kuře a celé to dát do trouby. Je to ta nejjednodušší věc na světě. Jen musíte dávat pozor, aby se kuře nepřepeklo.

Pečené kuře se vám povede vždy

Než kuře uložíte na zeleninu dle vlastního výběru, osušte ho papírovou utěrkou. Pro pěkný tvar můžete nožky svázat k sobě kuchyňským provázkem. Pokud maso před pečením potřete marinádou, dostane se jeho chuť na úplně jinou úroveň.

Na jednoduchou marinádu stačí jednoduše smíchat mletou papriku se solí, pepřem, slunečnicovým olejem a rozpuštěným máslem. Marinádou pak kuře důkladně potřete a dejte na zeleninové lůžko. Ideální teplota v troubě je 190 stupňů. Péct byste ho měli asi 50 minut. A abyste dosáhli krásně křupavé kůrky, rozhodně pekáček nepřikrývejte.

Že je maso hotové, poznáte podle toho, že když kuřecí stehno propíchnete vidličkou, vyteče čistá omáčka. Pokud je stále lehce růžová nebo dokonce krvavá, kuře byste měli v troubě ještě pár minut nechat.

Po upečení můžete servírovat jen s pečenou zeleninou nebo přidat bramborovou kaši či opečený toast. Fantazie nezná mezí – stejně jako slova chvály, které od svých návštěvníků uslyšíte.

Zdroj: názory autora





Celkem 7 komentářů

Marcela morkovska
09.02.2023
jana kratochvílová
05.02.2023
ne

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat