Prostreno.cz

Patagonské grilované jehněčí

Letní období se blíží a s ním i období grilování. Pokud byste rádi letos ochutnali něco nového, Jižní Amerika toho může nabídnout mnoho.

Argentina je mezinárodně známá mnoha věcmi. Je domovem nejvášnivějších fotbalových fanoušků světa, místem, kde se zrodilo tango, kde se dodnes po pampách potulují gaučové s obrovskými stády dobytka, a pro slavnou Ohňovou zemi. Je také známý jako „konec světa“. Jeho města jsou domovem nejzachovalejších koloniálních budov na světě. Také architektura a kulturní tavící kotlík mnoha jihoevropských osadníků dává kultuře a kuchyni země velmi odlišný styl od zbytku Latinské Ameriky. S historickým dědictvím od dobytí, revoluce, diktatury až po dosažení svobody se Argentina vždy dívala dopředu a nyní se stala jednou z nejatraktivnějších turistických zemí na kontinentu.

Velká rozmanitost Argentiny z ní dělá fantastickou jihoamerickou cestovní destinaci. Tato jediná země vám může na jedné cestě ukázat tolik různých stran rozmanitého kontinentu: tropické džungle, rušná města, rozlehlé pampy – rozlehlé pláně a stepi, domorodé obyvatelstvo a vysoké hory And se sopkami a ledovci. 

Argentina je obrovská a fascinující země. Je to druhá největší země Jižní Ameriky, která se táhne více než 3 500 km od svého nejsevernějšího bodu k jižnímu cípu poblíž mysu Horn. Velikost země jí dává širokou škálu podnebí a stanovišť, od horkého, subtropického severu až po velmi chladné subantarktické klima na extrémním jihu. Mezi tím leží obrovská oblast v mírném klimatickém pásmu, kterou protínají suché a pouštní stepi Patagonie.

Patagonie nabízí vynikající podmínky pro chov ovcí. Rozlehlá krajina s malým množstvím přírodních pastvin nutí zvířata cestovat na velké vzdálenosti, díky čemuž jsou štíhlá a chutná. Při příštím grilování s rodinou a přáteli by tento recept měl být na prvním místě vašeho seznamu, opravdová lahůdka!

Patagonské grilované jehněčí

Ingredience na 14 porcí

½ malého jehněčího

2 sklenice bílého vína

1 malá snítka rozmarýnu

3 stroužky česneku

1 lžička mletých chilli papriček

5 lžic hrubé soli

Příprava

1. Smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořte marinádu. Česnek propasírujte v lisu na česnek. 

2. Jehněčí maso vložte do marinády asi na 3 hodiny. 

3. Připravte si uhlí, vyčistěte rošt a ujistěte se, že je dostatečně daleko od zdroje tepla, protože vaření jehněčího masa je pomalý proces.

4. Položte jehněčí maso na stranu s kostí a snižte rošt, aby se opékal blízko ohně. Po 10 minutách položte rošt zpět na vyšší úroveň. Jehněčí grilujte na mírném ohni po dobu 4 hodin a pravidelně je potírejte marinádou.

5. Lahodné grilované jehněčí je hotové. A věřte, že dlouhé čekání se vyplatí!

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat