Prostreno.cz

Tradiční maďarský hovězí guláš s uzenou paprikou

Maďarský guláš je jedním z nejikoničtějších pokrmů středoevropské kuchyně. Jeho historie sahá až do 9. století, kdy ho poprvé konzumovali pastýři v Maďarsku. Tehdy byl guláš sušen na slunci a skladován v pytlích z ovčího žaludku. Dnes máme výhodu moderních kuchyňských nástrojů, které nám umožňují připravit tento chutný pokrm s minimálním úsilím a maximální chutí. Vyzkoušejte recept na maďarský guláš s jemnou uzenou paprikou, který si snadno připravíte v pomalém hrnci.

Ingredience

- 2 lžíce avokádového oleje
- 2–3 šálky nakrájených brambor
- ½ kg dušeného hovězího masa
- ½ cibule, nakrájená na plátky
- 1 šálek baby mrkve
- 6 šálků vývaru z hovězích kostí (s nízkým obsahem sodíku)
- 10 malých hub, celých a odstopkovaných
- ¾ šálku rajčatové pasty
- 4 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená
- ½ šálku červeného vína
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sladké papriky
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- ½ lžičky koriandru
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 4 celé hřebíčky
- 3 bobkové listy
- 3 snítky tymiánu
- ¼ lžičky hořčičného prášku
- ½ lžičky mořské soli
- 1 lžička pepře

Postup

1. Příprava masa a koření: Začněte krájením brambor, červené papriky, rajčat, česneku a cibule. Poté ve velké pánvi na středně vysokém ohni orestujte hovězí maso na avokádovém oleji. Přidejte obě papriky, muškátový oříšek, koriandr, hřebíček, česnek, bobkový list, tymián, hořčičný prášek, sůl a pepř. Tento proces by měl trvat přibližně pět až deset minut, dokud není maso lehce hnědé.

2. Přidání vína: Do pánve nalijte červené víno a nechte ho chvíli redukovat, aby se propojily chutě.

3. Příprava v pomalém hrnci: Vložte syrovou nakrájenou zeleninu a rajčatovou pastu do pomalého hrnce. Přidejte orestované hovězí maso a přelijte vše vývarem z hovězích kostí.

4. Vaření: Zakryjte pomalý hrnec a vařte na nízkém stupni šest až osm hodin. Díky tomuto pomalu při nízké teplotě vaření se chutě dokonale prolnou a maso bude měkké.

5. Podávání: Podávejte horké, ideálně se svými oblíbenými těstovinami nebo čerstvým chlebem.


Tradiční maďarský guláš s uzenou paprikou je pokrm, který ve vás zanechá hluboký dojem. Kombinace jemného hovězího masa, uzené a sladké papriky, čerstvé zeleniny a aromatického koření vytváří dokonalou harmonii chutí. Připravte si ho, když máte chuť na něco skutečně výjimečného a přitom jednoduchého na přípravu. Díky pomalému hrnci je to téměř bez práce, zatímco výsledná chuť vás odmění výjimečným gurmánským zážitkem.

Zdroj: názor autora, https://www.recipetineats.com/hungarian-goulash-recipe/


Související




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba