Prostreno.cz

Zelné polévky jsou tím pravým pro očistu těla

Jestli se o nějaké polévce dá tvrdit, že je skoro až magická, je to ta ze zelí. Dokonale vás totiž připraví na hubnutí! Zkuste si ji připravit v tradiční verzi!

Zelné polévky usnadňují začátek vaší nové štíhlé existence, plné energie a radosti ze života. Rozproudí totiž látkovou výměnu a umožní pálit tuky bez hladovění. Zelí se neusazuje ani na zadečku, ani na bocích. Skládá se totiž z 95 % z vody, má pouhých 22 kalorií, obsahuje vlákninu, trochu bílkovin a sacharidů. A za kilogram zelí dáte něco okolo deseti korun!

Takový malý zázrak

V něm obsažené vitaminy skupiny B podporují metabolismus, přinášejí dobrou náladu (díky stopovému prvku selenu) a ničí stres (za to zase může kyselina folová). Za zmínku stojí i obsah vápníku, železa, jódu, zinku, draslíku, vitaminu A a hořčičných olejů a barviv působících jako antibiotika ničící bakterie a snižující hladinu cholesterolu. Je třeba ještě něco dodávat?

7 dní, 7 příležitostí k úbytku váhy

Polévky se můžete najíst do sytosti, přičemž týdenní redukční kúra může první den obsahovat ovoce všeho druhu (kromě banánů), druhý den zeleninu včetně jedné brambory, třetí den ovoce a zeleninu (pro změnu bez brambory), čtvrtý den tři banány a nízkotučné mléko, pátý den je vhodné sníst jednu porci kuřecích prsíček a šest rajčat, šestý den je ideální pro steak a hlávkový salát, pro sedmý den se hodí rýže natural a zelenina. A teď už k samotné polévce.

Finančně to nestojí za řeč. Vůbec!

Původní recept říká, že potřebujete:

  • 1 hlávku bílého zelí
  • 2 zelené papriky
  • 1 kilo mrkve
  • 6 velkých jarních cibulek
  • 1 řapíkatý celer
  • 1-2 vaničky rajčat
  • 1-2 polévkové kostky zeleninového bujonu

Postup: Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na kousky. Vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a uvařte ji doměkka. Okořeňte podle chuti, ale vyvarujte se soli. Ta zadržuje vodu, což je pro očistu a hubnutí nežádoucí.

Berte to tak, že naopak zbavíte tělo jedovatých zplodin a usazenin. Již druhý den po konzumaci polévky se budete cítit lépe, radostněji a nabití energií. Udává se, že zelná polévka zároveň pomáhá při poruchách spánku, posiluje imunitní systém a podporuje libido. Tak na co ještě čekáte?

Zdroj: www.eatthis.com, www.verywellhealth.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat