Prostreno.cz

Tradiční guláš v netradičním kabátě

Guláš na pivě, červeném víně, nebo dokonce s čokoládou? A proč vlastně ne, fantazii se přece meze nekladou! A to ještě nevíte, co s gulášem udělá trocha kypřicího prášku do pečiva!

Guláš je původně maďarský pokrm, na který ani mlsní Češi nedají dopustit. No ještě že tak! Nemáte na něj dnes chuť, když už o něm mluvíme? Ještě dřív, než se vrhnete na přípravu, omrkněte tyhle triky, jež ho posunou na vyšší úroveň. Co říkáte, zkusíte jít proti tradičnímu gulášovému proudu? Vedle určitě nešlápnete…

Tajemství pro extra jemnost

Jde udělat hovězí maso nějak najemno? Samozřejmě a úplně jednoduše. Když ho spolu s kořením posypete trochou kypřicího prášku do pečiva, úspěch bude zaručen. Slyšíte o této tajné ingredienci poprvé? Nevadí, lepší později, než nikdy!

Trochu pikantnosti navíc? Vsaďte na pivo

Pivo není jen vhodným nápojem na zapití právě ke guláši. Až budete dusit maso v silném vývaru, nezapomeňte přidat i kapku světlého ležáku. Pokrm tak získá příjemně pikantní, ale zároveň lehkou a netradiční přichuť sladu. Občasná změna přece neuškodí…

Guláš hodně jinak. I tohle je dobrota

Klasický guláš je dozajista výbornou záležitostí, ale i zajetá pravidla receptury se dají trochu „provětrat“. Jste pro? Výborně, pak ke konci varu nastrouhejte do hrnce zhruba 50 gramů čokolády. I špetka mleté skořice ale dokáže udělat své.

Opilý guláš? Může být

Máte doma červené víno? Bude se vám hodit. Když na něm totiž podusíte maso na guláš, můžete se už předem těšit na velmi rafinovanou chuť, která nezůstane bez pozitivní odezvy.

Zbytky guláše. Jak je využít?

Většinou vám několik porcí zbyde a nemáte to srdce je vyhodit? Dobře děláte, byl by to hřích. Zvlášť v případě, že z nich můžete vykouzlit výbornou polévku. A recept je snadný! Guláš prostě rozmixujte, přidejte dva kousky čerstvé červené papriky nakrájené najemno a půl šálku fazolí. Poté dolijte vodou. Zbývá už jen krátce povařit, okořenit majoránkou a podávat. Nejlépe s chlebem!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat