Prostreno.cz

Nedoceněné podmáslí. Zkrásněte díky němu přes noc

Podmáslí vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla, přesto obsahuje spoustu cenných živin, a dokonce se využívá i v kosmetickém průmyslu. Máme pro vás několik tipů, jak své pleti takové mléčné pohlazení dopřát i v pohodlí domova.

Podmáslí je nejen chutné a zdravé, je také skvělým společníkem v péči o pleť i vlasy. Nejenže vyčistí vaši pleť, ale také ji hydratuje, podpoří růst vlasů a pomůže vám vyhrát boj s lupy. Nevěříte? Poznejte všechny jeho přínosy doslova na vlastní kůži.

Rozjasní pleť

Díky bohatému obsahu mléčných bílkovin podmáslí odstraňuje nečistoty a mrtvé kožní buňky. Také působí jako rozjasňovač pleti. Použití je velmi snadné, z podmáslí můžete vykouzlit jednoduchou domácí masku. Do misky dejte 1/2 šálku cizrnové mouky a 1 čajovou lžičku kurkumy, postupně přidávejte podmáslí, postupujte pomalu, dokud vám nevznikne hustá kašovitá hmota. Takto připravenou masku naneste na obličej a dekolt, nechte působit 30 minut a poté opláchněte. Opakujte jednou týdně.

Zesvětluje pigmentové skvrny

Podmáslí je bohaté na kyselinu mléčnou, která se hojně využívá v kosmetickém průmyslu. Kyselina mléčná obsažená v podmáslí pomáhá odbarvovat kůži a tím odstraňuje různé pigmentové skvrny způsobené nejen věkem.

Stačí jen pomocí vatového tamponku aplikovat podmáslí na konkrétní místa a nechat působit. Nejlepších výsledků dosáhnete, když budete tento postup opakovat dvakrát denně. A skvrny budou za pár dní mnohem světlejší.

Nahradí čisticí pleťové mléko

Podmáslí funguje jako vynikající čisticí prostředek pro vaši pokožku. Zbaví pleť veškerých nečistot, jako je prach, maz a všechny ostatní nečistoty. Zároveň dodá pokožce potřebnou hydrataci. Ještě potřebujete drahá pleťové mléka? Použití je stejné jako s kosmetickým přípravkem - nanesete na vatový tampon, ošetříte pleť, na závěr opláchnete čistou vodou. Opakujte každý den před spaním.

Vyživující maska na vlasy

Díky vyváženému poměru živin poskytuje podmáslí potřebnou výživu i vašim vlasům, podporuje jejich pevnost, lesk a také napomáhá stimulovat růst.

V mixéru smíchejte 3 lžíce podmáslí, 1 vejce, 1 banán, 2 polévkové lžíce medu a 3 polévkové lžíce kvalitního olivového oleje. Směs mixujte, dokud nebude mít jednotnou strukturu. Aplikujte na celou délku vlasů včetně pokožky hlavy. Vlasy si zabalte do igelitu a ručníku, nechte působit po dobu 20 minut. Poté vlasy opláchněte vlažnou vodou a na závěr si umyjte vlasy jemným šamponem.

Vyhrajte boj s lupy

Kyselina mléčná v podmáslí chrání celou pokožku hlavy a tím i účinně zabraňuje tvorbě lupů, hydratuje kůži a zmírňuje svědění.

Aplikujte podmáslí na pokožku hlavy a krouživými pohyby lehce masírujte, přibližně po dobu 10 minut. Nechte působit ještě 15 minut a poté si vlasy umyjte vlažnou vodou. Opakujte 3- až 4krát týdně podle potřeby, dokud problém s lupy nevymizí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat