Prostreno.cz

Domácí bramborový džus je zásobárnou důležité vlákniny

Brambory jsou dostupné všude a po celý rok. Existuje široká škála způsobů, jak je zapracovat. Kromě toho, že je můžete přeměnit na hranolky, kaši či bramboráky, dají se také odšťavnit. Proč je to skvělý nápad?

Ti, kdo zkusili vypít bramborový džus, říkají, že neobjevili nic, co by jim extra chutnalo. To je důvod, proč se bramborový džus velmi často mísí s jinými šťávami. Mnoho lidí tvrdí, že chutná skvěle, když se zkombinuje s mrkvovou šťávou nebo jablečným džusem. Ale samozřejmě vždy můžete použít i trochu syrového medu. Zvýší se tím nutriční profil nápoje, který ani tak není špatný.

Kvalita versus kvantita

Brambory obsahují pětkrát více vlákniny než banán, jsou zásobárnou vitaminu C i selenu a považují se za vyvážený komplex vitaminů a stopových prvků. Není to dost přesvědčivý argument pro to, abyste bramborové šťávě dali šanci?

Pokud na ni narazíte někde v marketu, mějte na paměti, že na první pohled líbivý produkt pravděpodobně obsahuje nežádoucí přísady, jako jsou konzervační látky a příchutě. Proto je nejlepší domácí příprava pomocí odšťavovače. Můžete si být jisti, že nápoj bude mnohem zdravější než „krabice“ z obchodu. Postrádáte návod? Tady je!

Cenný poklad coby zásobárna zdraví

Důkladně očistěte brambory. Nejlepší způsob, jak to udělat, je namočit je do teplé vody a vydrhnout kartáčkem. Poté je opláchněte pod tekoucí vodou. Vždy použijte brambory bez zelených ploch a černých skvrn (obsahují toxiny). Brambory se slupkou pokrájejte na kousky a vložte do odšťavňovače, který za vás veškerou tvrdou práci udělá – a velmi rád.

Začněte extrahovat šťávu a tu následně uchovávejte v chladničce. Během skladování si můžete všimnout lehkého zabarvení, které však není na škodu. Bramborovou šťávu smíchejte s jiným džusem nebo doslaďte. Pijte ideálně ráno na lačný žaludek.

Pomáhá při hubnutí, cukrovce, vysokém krevním tlaku, ekzémech, akné i artritidě. Také posiluje imunitní systém a díky svým protizánětlivým vlastnostem pomáhá udržovat klouby ve skvělé kondici. Zároveň léčí vředy i trávicí systém, detoxikuje a snižuje riziko onemocnění srdce. Tak na zdraví!

Zdroj: www.howtodoit.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat