Prostreno.cz

Chutné varianty zpracování avokáda

Avokádo – superpotravina a jeden z nejzdravějších plodů planety. Je plné vitaminů, zdravých tuků a jedním slovem chutná prostě báječně. Nebo snad ne? Ještě jste nepřišli na to, jak jej zpracovat, aby to ocenila celá rodina? Inspirujte se těmito tipy!

Obsahuje bezmála 20 vitaminů a minerálních látek, má nízký obsah cukru, může se pochlubit slušným množstvím vlákniny a pomáhá udržovat pocit sytosti po delší dobu. To je avokádo. Byl by hřích nezkusit tyhle recepty, ve kterých hraje hlavní roli!

Pečené sladké brambory s avokádovou kaší

Rozpulte pečené brambory a naplňte je zralým avokádem smíchaným s hustým jogurtem, lístky koriandru, dýňovými semínky, pepřem a solí. Dobrota!

Kuřecí salát z avokáda

V míse promíchejte 2 lžíce jogurtu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 zralé avokádo, 1 lžičku čerstvého estragonu , 1 a 1/2 šálku drceného kuřete. Podávejte na pokrájenou zeleninu dle vlastní libosti.

Avokádová bombička

Lžíci medu smíchejte se šálkem čistého jogurtu. Nakrájejte zralé avokádo (na malé kousky) a přidejte 2 lžičky citronové šťávy. Směs vložte do silikonové formy (třeba do té na muffiny) a nechte ji v mrazáku ztuhnout.

Avokádový pudink

V mixéru spárujte 1/4 šálku kakaového prášku, 1/2 šálku neslazeného kokosového mléka, 2 zralá avokáda a 1/4 šálku javorového sirupu. Usilujte o hladkou konzistenci a podávejte posypané kokosem.

Avokádovo-ananasový salát

Použijte listy rukoly s nakrájeným avokádem, lístky máty a ananasové plátky. Salát zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou a dochuťte jej je mletým kmínem, pepřem a solí.

Avokádové smoothie

Do mixéru vložte 1 šálek listů kapusty kadeřavé (natrhané na kousky), 1 až 2 polévkové lžíce medu, 3/4 šálku pomerančové šťávy, 1 zralé avokádo, 1 banán a hromadu ledu. Mixujte dohladka.

Koktejl a kardamomem

V mixéru zkombinujte 3/4 šálku čistého jogurtu, 2 lžíce medu, 1/4 až 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1 zralé avokádo, 1 a 1/4 šálku mléka a 2 polévkové lžičky limetkové šťávy. Opět usilujte o hladkou konzistenci.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat