Prostreno.cz

Zpestřete si horké léto. Drinkem z martini

Patří tento koktejl k vašim oblíbeným, nebo jste ho ještě nikdy nezkusili? Pokud vám přijde, že gin s vermutem je nudný drink, možná se teď přesvědčíte o opaku. Jak z něj udělat nápoj, kterým oslníte každou návštěvu? Zde je několik tipů!

Léto. To je čas venkovních posezení s přáteli, ale i divokých večírků. Pořádáte je také? Jestliže ano, jistě toužíte po tom, aby právě u vás hosté ochutnali něco, na co dlouho nezapomenou. Nejenom dobré jídlo, ale i pití je velmi důležité. Připravte svým hostům neodolatelné martini tak, jak ho ještě neochutnali! Jak na to?

Co to vlastně martini je a odkud pochází?

Martini se podává ve speciální vysoké sklenici, stejně jako třeba známý koktejl Cosmopolitan. Skládá se z ginu a vermutu. Někdy se můžete setkat s variantou, kdy je gin nahrazen vodkou. A kde se vlastně vzal?

Jeho původ samozřejmě není úplně jasný, ale některé zdroje uvádějí, že se jemu podobné koktejly popíjely v barech již na konci 19. století. Stejně jako dnes byla jeho sláva postavená na vermutu a ginu. Rozhodně to ale není nápoj, který by patřil do starého železa. Stále je velmi populární, a to nejen ve své klasické podobě, ale i v různých vylepšených verzích. Jak ho lze ozvláštnit? Mrkněte na několik receptů níže!

Martini á la Manhattan

Tak tenhle drink vás rozhodně posilní! Zajímavá, nicméně velmi rychlá a snadná kombinace. To je Martini á la Manhattan. Podle chuti smíchejte whisky a sladký vermut. Do sklenice připravte drcený led a směs nalijte. Dozdobte kouskem citrónové kůry, nebo pro větší efekt dezertní třešničkou.

Karibské políbení

Máte rádi Karibik? Ananas a kokos, jež k tomuto koktejlu neodmyslitelně patří, nabízí skvělé osvěžení. Připravte si vodku s příchutí vanilky (běžně seženete v každém supermarketu). Poté přilijte kokosový rum. Na závěr dolejte ananasovým džusem. Dozdobit můžete čerstvým plátkem ananasu.

Mátová variace

Máta, to není jenom Mojito! Přidejte ji do sklenice a nabídněte svým přátelům martini doplněné příjemnou mentolovou vůní! Navíc perfektně osvěží! A postup?

Gin, smetana a máta. Možná vám to přijde divné, ale opravdu to skvěle funguje! Postupně promíchejte gin se smetanou tak, aby se ingredience správně propojily. Opět do sklenice přidejte nadrcený led. Pro ozdobu poklaďte několik listů máty. Na zdraví!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat