Prostreno.cz

Výroba domácího müsli bez přidaného cukru

Snídaně by měla být základ každého dne! Na jejím složení si dejte proto záležet. Zařaďte do jídelníčku skvělé müsli, které si jednoduše připravíte doma. Recept je jednoduchý, neobsahuje zbytečné cukry, a navíc nezatíží vaši peněženku.

Vyvážená snídaně je velmi důležitou položkou ve vašem jídelníčku. Skvěle nastartuje metabolismus a dodá vám energii na náročné dopoledne. Oblíbenou ranní pochoutkou zůstávají cereálie a müsli, jež se dají snadno kombinovat například s jogurtem nebo mlékem.

Müsli pro zdravější den

Dopřejte si po ránu potěšení v podobě voňavého a křupavého müsli! Na vašem zdraví se to odrazí. Základ většinou tvoří ovesné vločky, které dodají tělu spoustu vlákniny, vitaminů, minerálů a stopových prvků. Díky přítomností oříšků zase získá váš organismus prospěšné tuky a bílkoviny. V neposlední řadě müsli podpoří imunitní systém, zlepší zažívání a činnost srdce a cév.

Müsli ze supermarketu

Pokud už se rozhodnete občas posnídat müsli, a v rámci zdravého a vyváženého stravování vyrazíte na jeho nákup do obchodu, možná budete zaskočeni. Výrobci totiž nabízejí nepřeberné množství druhů a příchutí, které často obsahují mnoho přidaného cukru. Ten se obecně považuje za největší nebezpečí. (Mimochodem, do celkového příjmu se musí započíst ještě cukr obsažený v ovoci, jestli jej tedy müsli obsahuje.) Další „zbytečnou“ přísadou jinak zdravého müsli bývají barviva. Řekněte „dost“!

Domácí výroba

Vždy je lepší dát si jídlo, u kterého je znám původ a které není průmyslově zpracované. To platí i pro müsli. Jeho příprava je jednoduchá, zvládne ji opravdu každý. Navíc si namícháte svoji směs dle vaší chuti. Dalším benefitem je fakt, že jeho výroba zatíží vašo peněženku výrazně méně, než když si ho půjdete koupit.

Co všechno se dá přidat?

Složení se meze nekladou. Použijte vše, co máte rádi. Použijte oříšky, a to všechny druhy, na které si jen vzpomenete. Přisypte ovesné vločky, přidejte strouhaný kokos, sušené ovoce z vaší zahrádky, různá zdravá semínka (například lněná semínka nebo chia), skořici… Suroviny volte nejlépe v bio kvalitě. Takto připravená směs je hotová k podávání.

Zapečené müsli

Pokud máte rádi sladší variantu, zkuste tuto směs zapéct v troubě. Jednoduše ji dejte na pečicí papír, zakápněte domácím medem nebo datlovým sirupem a nechte chvíli zapéct. Tato lahůdka nádherně provoní váš domov. Tak co, už se těšíte na ráno?

Zdroj: www.howtodoit.com, názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat