Prostreno.cz

Večer ve znamení nezapomenutelného grilování

11.06.2021 | Krok za krokem

Konečně zas nastává sezona grilování, opékání a dělání ohňů. Také si rádi pochutnáte na skvěle opečeném špekáčku či klobáse? Pak vězte, že abyste si jejich chuť opravdu užili, vyplatí se vědět, jak na ně.

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezoně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

Marinovat, či nikoli?

Toť otázka. Marinády se používají jak kvůli dochucení, tak z důvodu křehčení masa. U uzenin nás tak bude primárně zajímat chuť. Vybrali jste klobásu výraznějšího aroma? Pak marinádu raději vynechte a dejte vyniknout samotné chuti výrobku. Pokud jste ale pořídili klasičtější kousek bez dominantní chuti, dopřejte jemu i sobě – naložte ho do pivní nebo bylinkové marinády.

Jak na nejlepší klobásky

„Kliď se s tím nožem,“ řekl každý zkušený grill master. Klobásy před grilováním nikdy nenařezávejte! To je první a zároveň nejdůležitější pravidlo. Naříznutím dáte možnost uniknout šťávám a tuku, kterým vděčíme za onu výbornou chuť. Klobása zůstane suchá a uvnitř se nikdy nevytvoří teplo nutné pro dostatečné propečení.

Milované párečky

Kdo jako dítě nemiloval párky, ať hodí kamenem. Studené, vařené nebo opečené na pánvi. A co teprve ty ovoněné opravdovým ohněm? Zaručujeme, že se po nich slehne zem, jen co je na stůl donesete. A ani s dipem si nemusíte dělat starosti – tuhle práci za vás vyřeší kečup a hořčice.

Variace pro chuťové buňky

Rádi byste si dopřáli chutnou klobásku a zároveň žili zdravě? Udělejte si špíz! Kromě klobásy si připravte papriku, brambory, cibuli a rajčata. Při grilování pak špíz nezapomínejte potírat olejem se směsí koření.

Zdroj: www.thekitchn.com, názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(18 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Valentýnské tousty

(16 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat