Prostreno.cz

Lahodné domácí zmrzliny

Udělat si domácí zmrzlinu je mnohem jednodušší, než si myslíte. Přinášíme recepty na ty nejlepší z nich. A navíc – zvládnete to i bez zmrzlinovače!

Dobrá zpráva hned na začátek! Udělat si zmrzlinu doma je velmi snadné. A ještě lepší – doma si totiž můžete udělat zmrzlinu přesně takovou, jakou budete chtít. Ať už sladkou tak akorát, ovocnou nebo s porcí čokolády navíc – chuťové možnosti pro výrobu domácí zmrzliny jsou takřka nekonečné. A jak ji udělat doma – se zmrzlinovačem nebo i bez něj, ovocnou nebo vanilkovou, veganskou nebo z vejce a smetany – to vám prozradíme právě teď a tady. A jedno mají naše recepty společné – jsou až dětsky snadné! Takže děti můžete k výrobě pozvat také.

A ještě jeden tip od odborníků – čím více cukru do zmrzliny přidáte, tím méně pevná bude. Kromě toho méně sladká bude chutnat vždy o trochu lépe než přeslazená. A aby bylo možné cukr rozmíchat, musí být v rozpuštěné podobě, proto používejte na oslazení cukrový sirup, agávový sirup nebo med.

Se zmrzlinovačem nebo bez

Pokud máte doma zmrzlinovač, je pak samozřejmě super jednoduché užívat si chuť domácí zmrzliny. Výběr výrobníků zmrzliny je na trhu velké množství a můžete si vybrat i z různých cenových kategorií. Nejlevnější seženete už v ceně kolem tisíce korun, nejdražší se pak pohybují v hodnotě deseti tisíc korun.

Ale jen proto, že nemáte zmrzlinovač, nemusíte se domácí zmrzliny vzdát. Právě naopak! Se správným receptem a trochou trpělivosti je to hračka. Nejdříve je nutné, stejně jako u zmrzlinovače, přísady vychladit a následně dát do vychlazené mísy, kterou potom zase dáte do mrazničky. A musíte čekat. Po asi dvou hodinách by měla hmota ztuhnout. Abyste dosáhli krémové konzistence, měli byste ji teď pořádně promíchat. To opakujte každou půlhodinu, dokud nebude mít zmrzlina požadovanou krémovou konzistenci.

Domácí tvarohová zmrzlina

Nízkotučný tvaroh je ideální základ pro homemade zmrzlinu. Je rychle připravená, bez tuku a plná bílkovin.

  • 150 gramů nízkotučného tvarohu
  • 150 gramů hluboce zmrazeného ovoce podle chuti
  • 1 lžička medu

Med zajistí příjemnou sladkou chuť, protože tvaroh a ovoce jsou relativně kyselé. Pak všechno rozmixujte a dobře promíchejte. Hluboce zmrazené ovoce se postará o správnou teplotu, takže zmrzlinu můžete klidně hned konzumovat.

Ledový jogurt

Řecký jogurt je už dlouho známý jako pokrm pro štíhlou linii hvězd, a proto není divu, že se používá i do zmrzlin.

  • 300 gramů čerstvých jahod
  • půl banánu
  • půl pomeranče
  • 80 gramů cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 balíček ztužovače smetany
  • 50 gramů bezé
  • 80 gramů řeckého jogurtu
  • 300 gramů smetany ke šlehání

Ke smetaně přidejte ztužovač a ušlehejte. Ostatní přísady kromě jogurtu dejte do mixéru a rozmixujte. Přelijte do misky, přidejte jogurt a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte šlehačku a nechte v mrazničce ztuhnout.

Nice Creame – zmrzlina pro vegany

  • 2 lžíce rostlinného mléka dle vlastní volby
  • 1 zralý banán (nechat přes noc v mrazničce)
  • podle chuti můžete přidat hluboce zmrazené ovoce

Vše rozmixujte a díky zmrzlému banánu a dalšímu ovoci můžete hned ochutnat!





Celkem 0 komentářů

Vložit můj recept

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat