Prostreno.cz

Chutné polévkové knedlíčky vyladí polévku k dokonalosti

Knedlíčky, noky nebo kapání dovede dotáhnout celou polévku k dokonalosti. Musí se ale správně připravit, aby nebyly tuhé nebo se nerozpadly. Přinášíme vám recepty na ty nejlepší polévkové knedlíčky, které zaručeně budou jako od babičky.

Máslové knedlíčky

Máslové knedlíčky nejsou příliš častou přísadou našich polévek, ale právě proto stojí za zkoušku. Jsou totiž výtečné!

Na jejich přípravu budete potřebovat 40 g másla, 70 g strouhanky, dvě vejce, sůl a strouhaný muškátový oříšek.

Do rozpuštěného a zchladlého másla vmícháme všechny ostatní suroviny a řádně prohněteme. Těsto zpracováváme tak dlouho, dokud nepřestane lepit. V případě, že se těsto stále lepí, přidáme trochu strouhanky. Hmotu pak dáme vychladit do lednice. Když máme polévku hotovou, odstavíme ji, a vytvoříme z hmoty malé knedlíčky. Ty pak vložíme do polévky, přiklopíme pokličkou a necháme deset minut odstát. Polévku s knedlíčky již nevaříme.

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky nemají v oblibě především děti. Komu ale droždí nevadí, měl by si tento recept zapsat do své domácí kuchařky. Tyto knedlíčky jsou totiž doslova  „k sežrání“!

Připravte si tři kostky droždí, jednu menší cibuli, tři stroužky česneku, jedno vejce, strouhanku, sůl, pepř, majoránku a olej.

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rozdrobené droždí, necháme rozpustit a odstavíme z plotny. Do směsi přidáme sůl, pepř, majoránku, vajíčko, a trochu strouhanky. S tou buďte opatrní, mělo by jí být jen tolik, aby se knedlíčky nerozpadaly. Hotové knedlíčky vložíme do polévky a necháme pět minut povařit.

Bramborové knedlíčky

Tyto knedlíčky se hodí jak do vývarů, tak do hutnějších polévek. K jejich výrobě vám postačí sůl, mletý pepř, petržel, 1 žloutek, 20 g másla, 50 g mouky a 120 g vařených brambor.

Brambory uvaříme doměkka a vytvoříme kaši. Tu s mísíme s máslem, moukou, žloutkem, solí, pepřem a přidáme jemně nasekanou petrželku. Vytvoříme pevnější nelepivou hmotu, vytvarujeme knedlíčky a vložíme je do polévky. Necháme zhruba 10 minut zavařit.

Zdroj: www.howtodoit.com, www.eatthis.com 






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat