Prostreno.cz

Rizoto s houbami

Máte-li čerstvé hříbky z lesa, určitě jim dejte přednost před žampiony. Chuť rizota bude bohatší.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 466 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 200 g rýže arborio
  • 550 ml drůbežího vývaru
  • 250 g čerstvého hrášku
  • 100 g lilku
  • 150 g žampionů - nebo lesních hub
  • 50 g strouhaného sýra - nejlépe parmazán
  • 1 ks lahůdkové cibulky s natí
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy

  1. Lilek pokrájejte na plátky, osolte a nechte 10 minut v cedníku „vypotit“.
  2. Žampiony nakrájejte na plátky, cibuli nadrobno.
  3. Lilek propláchněte vodou, nechte dobře okapat a ještě nakrájejte na menší kousky.
  4. V pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájené žampiony, lilek a restujte za stálého míchání 5 minut.
  5. Poté vsypte nepropláchnutou rýži a restujte 3 minuty.
  6. Vývar si připravte na vedlejší plotně, měl by být pro zalití rýže horký.
  7. Přidávejte po naběračkách do pánve, rýže by měla být vždycky mírně potopená. Vařte, až je rýže měkká (vařit by se měla na mírném plameni a neměla by se moc míchat ).
  8. Pět minut před koncem vaření přidejte vyloupaný hrášek.
  9. Nakonec vmíchejte nakrájenou lahůdkovou cibulku a máslo. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  10. Podávejte posypané nastrouhaným sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat