45min
20min příprava
25min vaření
174 kJ
energetická hodnota na 100g
160 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky3g sacharidy5g bílkoviny
Mangold dodá rybě zajímavou chuť.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 porce
filé štiky á 180-200 g
- nebo jiná ryba
2 lžíce
másla
1 ks
šalotky
80 ml
bílého vína
- nebo kuřecí vývar
8 ks
větších listů mangoldu
1 lžíce
hořčičných semínek
5 špetek
soli
5 špetek
mletého pepře
1 ks
citronu
Postup přípravy
V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
Přidejte víno, omyté listy mangoldu a vařte zakryté 4 až 5 minut.
Podušený mangold sceďte a nechte vychladnout.
Z alobalu vystřihněte dostatečně velké čtverce.
Na čtverec alobalu položte vždy dva listy mangoldu (dejte je přes sebe ), posypte je hořčicí,l ehce solí a pepřem.
Vždy na dva listy položte osolenou, opepřenou porci ryby, rybu pokapejte citronovou šťávou, můžete přidat i plátek citronu.
Rybu zabalte, položte na plech a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
V sezóně můžete podávat s blanšírovaným chřestem.