Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba s mangoldem

lentilka
15hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

174 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky3g sacharidy5g bílkoviny

Mangold dodá rybě zajímavou chuť.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce filé štiky á 180-200 g - nebo jiná ryba
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 80 ml bílého vína - nebo kuřecí vývar
  • 8 ks větších listů mangoldu
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 1 ks citronu

Postup přípravy

  • V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  • Přidejte víno, omyté listy mangoldu a vařte zakryté 4 až 5 minut.
  • Podušený mangold sceďte a nechte vychladnout.
  • Z alobalu vystřihněte dostatečně velké čtverce.
  • Na čtverec alobalu položte vždy dva listy mangoldu (dejte je přes sebe ), posypte je hořčicí,l ehce solí a pepřem.
  • Vždy na dva listy položte osolenou, opepřenou porci ryby, rybu pokapejte citronovou šťávou, můžete přidat i plátek citronu.
  • Rybu zabalte, položte na plech a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
  • V sezóně můžete podávat s blanšírovaným chřestem.
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

2 hlasy
252kJ 130 Kč
Marinovaný sýr feta

Marinovaný sýr feta

2 hlasy
20min 1322kJ 90 Kč

Podobné recepty

Pečené ryby se zeleninou

Pečené ryby se zeleninou

14 hlasů
55min 487 kJ 170 Kč
Treska pečená v troubě

Treska pečená v troubě

22 hlasů
35min 1009 kJ 160 Kč
Krevetové palačinky

Krevetové palačinky

16 hlasů
50min 495 kJ 60 Kč
Rybí filé s citronem

Rybí filé s citronem

11 hlasů
45min 328 kJ 170 Kč
Grilovaná treska se zeleninou

Grilovaná treska se zeleninou

12 hlasů
55min 565 kJ 200 Kč
Zapečené brambory s lososem

Zapečené brambory s lososem

8 hlasů
1h a 30min 552 kJ 220 Kč

Články nejen o vaření