Prostreno.cz

Ryba s mangoldem

Mangold dodá rybě zajímavou chuť.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 182 kJ / 43 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 porce filé štiky á 180-200 g - nebo jiná ryba
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 80 ml bílého vína - nebo kuřecí vývar
  • 8 ks větších listů mangoldu
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 1 ks citronu

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte víno, omyté listy mangoldu a vařte zakryté 4 až 5 minut.
  3. Podušený mangold sceďte a nechte vychladnout.
  4. Z alobalu vystřihněte dostatečně velké čtverce.
  5. Na čtverec alobalu položte vždy dva listy mangoldu (dejte je přes sebe ), posypte je hořčicí,l ehce solí a pepřem.
  6. Vždy na dva listy položte osolenou, opepřenou porci ryby, rybu pokapejte citronovou šťávou, můžete přidat i plátek citronu.
  7. Rybu zabalte, položte na plech a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
  8. V sezóně můžete podávat s blanšírovaným chřestem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s mangoldem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat