Prostreno.cz

Hrušky s čokoládovou polevou

Hrušky s horkým, čokoládovým přelivem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 478 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 ks hrušek - ne měkké
  • 50 ml citronové šťávy
  • 750 ml bílého vína
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce silné, uvařené kávy
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 ml kondenzovaného mléka - neslazeného
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

  1. Hrušky oloupejte. Z hrušek (zespodu) pomocí odstraňovače jádřinců odstraňte jádřinec.
  2. Hrušky pokapejte citronovou šťávou.
  3. Do vhodného hrnce nalijte víno, přidejte cukr, muškátový oříšek a přiveďte k varu.
  4. Pak snižte teplotu, do vína vložte hrušky a ponechte je ve víně přibližně 8 minut. Nevařte, jen nechte hrušky prohřát.
  5. Pak nechte hrušky v sirupu vychladnout. V rendlíku nechte na mírném ohni rozpustit máslo a čokoládu.
  6. Metličkou vmíchejte kávu, moučkový cukr a mléko a na mírném ohni vařte 5 minut. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.
  7. Čokoládou přelijte hrušky a hned podávejte.

TIP:

Cukru dejte podle toho, jak sladký dezert chcete mít a taky podle sladkosti hrušek.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušky s čokoládovou polevou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat