Prostreno.cz

Hrušky s čokoládovou polevou

Hrušky s horkým, čokoládovým přelivem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 567 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks hrušek - ne měkké
  • 50 ml citronové šťávy
  • 750 ml bílého vína
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce silné, uvařené kávy
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 ml kondenzovaného mléka - neslazeného
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

  1. Hrušky oloupejte. Z hrušek (zespodu) pomocí odstraňovače jádřinců odstraňte jádřinec.
  2. Hrušky pokapejte citronovou šťávou.
  3. Do vhodného hrnce nalijte víno, přidejte cukr, muškátový oříšek a přiveďte k varu.
  4. Pak snižte teplotu, do vína vložte hrušky a ponechte je ve víně přibližně 8 minut. Nevařte, jen nechte hrušky prohřát.
  5. Pak nechte hrušky v sirupu vychladnout. V rendlíku nechte na mírném ohni rozpustit máslo a čokoládu.
  6. Metličkou vmíchejte kávu, moučkový cukr a mléko a na mírném ohni vařte 5 minut. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.
  7. Čokoládou přelijte hrušky a hned podávejte.

TIP:

Cukru dejte podle toho, jak sladký dezert chcete mít a taky podle sladkosti hrušek.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,38g
  • Sacharidy:

    356,00g
    • Cukry:

      233,29g
  • Tuky:

    170,18g
  • Vláknina:

    41,10g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Špaldový koláč

(19 hlasů)
1h a 35min
1495 kJ

Broskvové řezy

(17 hlasů)
2h a 15min
935 kJ

Chlebíček s pistáciemi

(14 hlasů)
1h a 10min
1288 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušky s čokoládovou polevou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat