Prostreno.cz

Broskvové řezy

Broskvové řezy z piškotové hmoty s tvarohem a želatinou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 2h a 15min

    2h a 0min příprava

    15min vaření

  • 921 kJ / 220 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy25g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 sáček dortového želé
  • Na náplň
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 150 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 ks citronu
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 20 g želatiny
  • 100 ml nálevu z broskví
  • Na ozdobu
  • 300 g broskví
  • Na potření
  • 50 g meruňkového džemu
  • Na těsto
  • 6 ks vajec
  • 180 g cukru krupice
  • 180 g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte těsto. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bílků ušlehejte tuhý sníh a spojte s pěnou. Nakonec zlehka vmíchejte prosátou mouku a hmotu rozetřete na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Pečte přibližně 12 min na 180 °C.
  3. Po upečení posypte trochou hladké mouky a otočte na utěrku nebo papír. Nechte vychladnout, po vychladnutí opatrně otrhněte papír a rozkrojte korpus na dva.
  4. Náplň: Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou se šťávou z citronu. Smetanu vyšlehejte na tuhou šlehačku a vmíchejte do tvarohové hmoty. Želatinu namočte do šťávy a svařte téměř k bodu varu. Ještě horkou ji vlijte do tvarohové náplně a dobře promíchejte.
  5. Hotovou náplň rozetřete na jednu polovinu korpusu a na ni položte druhou polovinu. Nechte v chladničce ztuhnout, poté povrch potřete meruňkovým džemem a poklaďte rozkrájenými broskvemi.
  6. Ozdobený povrch přelijte dortovým želé. Nechte pevně zatuhnout v ledničce.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Broskvové řezy

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat