Prostreno.cz

Rizoto s houbami

Rizoto s mrkví, hráškem a houbami.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 556 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy21g
tuky4g

Ingredience na

  • 60 ml řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 200 g hub - nakrájených
  • 1 šálek mraženého hrášku - nebo čerstvého
  • 300 g vařené rýže - basmati nebo hnědé
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 60 ml Teriyaki omáčky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte houby, očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a 10 minut duste.
  2. Přidejte hrášek a míchejte 5 minut.
  3. Vmíchejte uvařenou rýži, jemně nakrájenou lahůdkovou cibulku a vše prohřejte.
  4. Nakonec dochuťte Teriyaki omáčkou, případně solí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat