Prostreno.cz

Chilli treska

Lehká, dietní,trochu pikantní ryba.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 352 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 70 g tresky
  • 3 ks rajčat
  • 400 g brambor
  • 1 ks červená chilli paprička
  • 2 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 hrnek zelené petrželky - nasekané
  • 1 ks citronu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Tresku nakrájejte na 4 porce.
  3. Brambory ve slupce uvařte, pak oloupejte a nakrájejte na klínky.
  4. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  5. Smíchejte jemně nasekanou chilli papričku, drobně pokrájenou cibuli a česnek, tymián, nasekaná sušená rajčata, petržel a olivový olej.
  6. Dochuťte solí a citronovou šťávou.
  7. Porce tresky uložte do vymazané do zapékací misky, kolem rozložte klínky brambor, které promíchejte s rajčaty a na tresku dejte připravenou směs.
  8. Pečte v troubě 20 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chilli treska

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat