Prostreno.cz

Hovězí maso ve vinné omáčce

Víno dodá hovězímu masu skvělou chuť.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 665 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa - plec,zadní ,nebo svíčková
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks velké cibule
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 300 ml domácího hovězího vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na vyšší špalíčky, osolte, opepřete a orestujte v hrnci na oleji. Orestované maso vyndejte na talíř.
  2. Do stejného hrnce přidejte jemně pokrájenou cibuli, očištěnou, nastrouhanou zeleninu a restujte 5 minut.
  3. K zelenině vložte maso, zalijte vývarem, vínem, posypte citrónovou a pomerančovou kůrou a vařte do změknutí masa.
  4. Měkké maso vyndejte, omáčku propasírujte, přidejte jíšku a šťávu zredukujte na polovinu.
  5. Vložte zpět maso a jen prohřejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,82g
  • Sacharidy:

    171,30g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    162,54g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Masové kuličky s petrželkou

(14 hlasů)
45min
1218 kJ

Nudličky z hovězí svíčkové

(17 hlasů)
45min
863 kJ

Hovězí špízy

(14 hlasů)
4h a 20min
1023 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso ve vinné omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat