Prostreno.cz

Hovězí maso dušené v červeném víně

Hovězí kousky dušené s rajčaty a houbami.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 662 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky9g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa - zadní, nebo svíčková
  • 350 ml červeného vína
  • 250 g malých žampionů
  • 3 ks loupaných a krájených rajčat
  • 1 špetka cukru
  • 2 ks cibule - nakrájené
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky.
  2. V pekáčku na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli se špetkou cukru, přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
  3. Maso zaprašte moukou a promíchejte.
  4. K masu přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, nasekaný česnek, oloupaná rajčata, tymián a bobkový list, podle chuti osolte a opepřete.
  5. Podlijte vínem a pečte v troubě doměkka.
  6. K masu přibližně po 40 minutách pečení přidejte celé žampiony.

TIP:

Místo rajčat použijte rajčatové pyré.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,18g
  • Sacharidy:

    393,69g
    • Cukry:

      12,02g
  • Tuky:

    137,15g
  • Vláknina:

    29,57g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Polévka s artyčoky

(6 hlasů)

Květákové karbanátky

(6 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené v červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat