Prostreno.cz

Ryby s koriandrem

Rybí filety s koriandrem, mátou a olivovým olejem, pečené v troubě.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 45min

    60min příprava

    45min vaření

  • 555 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 1,2 kg filet bílé ryby - candát, platýz, pstruh aj.
  • 0,5 svazku koriandru
  • 4 snítky máty
  • 100 ml olivového oleje
  • 80 g másla
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 0,5 ks citronu
  • 3 ks cibule - nakrájené na silnější plátky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na silnější plátky a rozprostřete ji na dno zapékací misky.
  2. Porce ryby osolte, opepřete a uložte je do zapékací misky na cibuli.
  3. Ryby pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanou mátou, nasekaným koriandrem, přelijte olejem a nechte v chladu odležet po dobu asi 40 minut.
  4. Na ryby položte plátky másla a pečte je v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30-40 minut podle velikosti porcí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,30g
  • Sacharidy:

    95,90g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    185,45g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 132 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Smažená ryba s jablky

(13 hlasů)
45min
606 kJ

Dušené rybí filé

(16 hlasů)
55min
433 kJ

Losos s koriandrem

(16 hlasů)
30min
1092 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby s koriandrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat