Prostreno.cz

Karbanátky z hovězího masa

Šťavnaté karbanátky z hovězího masa.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 2h a 0min

    1h a 30min příprava

    30min vaření

  • 943 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy16g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 2 plátky bílého chleba bez kůrky
  • 120 ml mléka
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce bílého vína
  • 120 ml 40% smetany
  • 4 snítky máty - nasekané
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na smažení
  • 4 lžíce másla
  • 60 ml oleje

Postup přípravy

  1. Mléko nalijte do misky a do mléka namočte chleba.
  2. Do jiné mísy dejte mleté maso, přidejte vymačkaný chléb, strouhanku, 2 snítky nasekané máty, vajíčko, víno, podle chuti osolte a opepřete.
  3. Směs důkladně vymíchejte, přikryjte a dejte na hodinu do lednice.
  4. Ze směsi tvarujte malé oválné karbanátky, které opečte zvolna na oleji s máslem. Opečené vyndejte na talíř.
  5. Na stejnou pánev přidejte metanu smíchanou se zbytkem nasekané máty a 5 - 8 minut povařte.
  6. Do omáčky vložte karbanátky, prohřejte je a podávejte.

TIP:

Pokud nemáte rádi mátu, použijte jinou, výraznou bylinku, kterou máte rádi.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z hovězího masa

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat