Prostreno.cz

Hovězí svíčková s borůvkovou omáčkou

Takto připravené maso je šťavnaté a omáčka dodá masu skvělou chuť.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 393 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 700 g hovězí loupané plece
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 400 ml vody
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 ks šalotky
  • 125 ml ovocného červeného vína
  • 1 ks pomeranče - šťáva a kůra
  • 250 g borůvek

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo.
  3. V pánvi opečte maso ze všech stran.
  4. Maso přendejte do pekáčku, osolte, opepřete, přidejte na velké kusy pokrájenou šalotku, podlijte 400 ml vody, přiklopte a pečte doměkka.
  5. Občas přelévejte vypečenou šťávou nebo dolévejte vodu.
  6. Když je maso měkké, vyjměte ho a dejte stranou.
  7. Šťávu přeceďte do kastrolu, přilijte víno a šťávu z pomeranče.
  8. Přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a borůvky. Omáčku vařte 15 - 20 minut do zhoustnutí.
  9. Maso nakrájejte a podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s borůvkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat