Prostreno.cz

Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš se žampiony.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 461 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 750 g masa ze zvěřiny - nejlépe kančí
  • 300 g cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 250 g žampionů
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 500 ml domácího vývaru - hovězí,možno i zeleninový
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 krajíce tvrdšího chleba
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 a 0,5 lžíce divokého koření

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a opepřete.
  2. Cibuli nakrájejte a na oleji nechte zesklovatět.
  3. Přidejte vrchovatou lžičku papriky, divoké koření, rajský protlak a krátce promíchejte.
  4. Přidejte kostky masa a maso ze všech stran opečte.
  5. Maso podlijte vývarem a vařte do změknutí. Doba vaření hodně závisí na stáří masa.
  6. Maso podle chuti osolte, přidejte nalámaný chléb, nakrájené žampiony, smetanu a vařte ještě 10 - 15 minut.

TIP:

Divoké koření je ideální pro přípravu zvěřiny nebo pro dušená a pečená masa na víně. Základem koření je bobkový list, celý černý pepř a nové koření v poměru 2:4:1, někdy tuto směs může doplnit sušený tymián a suché bobule jalovce, popřípadě zázvor.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zvěřinový guláš

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat