Prostreno.cz

Domácí plněné pečivo

Křupavé, domácí plněné rohlíky.

Ohodnotit
(22 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    2h a 0min příprava

    20min vaření

  • 1049 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy28g
tuky8g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 200 g tvrdého sýra nejlépe uzený - dle chuti může být i jiný
  • Na posypání
  • 1 lžíce sezamových semínek - nebo máku
  • Na potření
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce mléka
  • Na těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 50 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 ks vejce
  • 200 g kefíru
  • 1 lžíce oleje
  • 30 g změklého másla

Postup přípravy

  1. Droždí, cukr a trochu mouky nechte rozpustit ve vlažné vodě, nechte vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosejte zbytek mouky, sůl, přidejte kvásek, olej, máslo a vejce.
  3. Postupně přilévejte kefír a vypracujte hladké těsto.
  4. Mísu zakryjte a nechte přibližně hodinu kynout.
  5. Sýr nakrájejte na menší tyčinky.
  6. Těsto rozdělte na kuličky o hmotnosti přibližně 40 g.
  7. Rozválejte je do tvaru oválků, aby se daly zatočit rohlíky. Na každý položte tyčinku sýra a zatočte rohlík.
  8. Rohlíky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je vejcem rozšlehaným s mlékem a posypte např. sezamovými semínky, solí, nebo mákem.
  9. Nechte rohlíky ještě půl hodiny kynout a poté je pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí plněné pečivo

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat