Prostreno.cz

Treska dušená se zeleninou

Zdravá ryba se zdravou zeleninou, ideální kombinace.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 286 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 700 g tresky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks rajčat
  • 3 ks brambor
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 6 - 8 lístků bazalky

Postup přípravy

  1. Tresku nakrájejte na porce.
  2. Očištění celer nakrájejte na plátky, mrkev na kostičky, cibuli na větší kousky, oloupané stroužky česneku jemně nasekejte.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  5. Zeleninu nasypte do zapékací misky, nebo do pekáčku, jemně osolte a promíchejte.
  6. Na zeleninu položte osolené a opepřené porce ryby.
  7. Podlijte vývarem, zakápněte olejem, přikryjte a dejte na 25-30 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  8. Podávejte ozdobené lístky bazalky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska dušená se zeleninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat