Prostreno.cz

Polévka z listového špenátu

V zimě připravíte polévku z mraženého listového špenátu, v létě z čerstvého.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 389 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 400 g mražených špenátových listů
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 ks žloutku
  • 50 g másla
  • 1 ks menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 a 0,5 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 1,4 l domácího zeleninového vývaru - nebo1 kostka zeleninového bujonu
  • 6 špetek hrubě mletého pepře
  • 80 g strouhaného čedaru - volitelné

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přisypte mouku a připravte světlou jíšku.
  2. Za stálého míchání přilijte vývar.
  3. Do vývaru vložte povolený špenát a vařte 15 minut.
  4. Polovinu polévky rozmixujte a promíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  5. Polévku zjemněte smetanou, ve které rozmíchejte žloutek.
  6. Dochuťte česnekem a solí, podle chuti posypte polévku na talíři pepřem a lžičkou strouhaného sýra.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,11g
  • Sacharidy:

    197,97g
    • Cukry:

      15,33g
  • Tuky:

    158,43g
  • Vláknina:

    32,59g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí vývar s parmazánem

(10 hlasů)
30min
384 kJ

Pórkovo - bramborová polévka

(12 hlasů)
45min
323 kJ

Krémová dýňová polévka

(7 hlasů)
45min
485 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z listového špenátu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat