Nudličky z hovězích jater s rýží
Restované nudličky z hovězích jater a jarní cibulky podávané s jasmínovou rýží.
-
30min
10min příprava
20min vaření
-
569 kJ / 136 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny16g
sacharidy2g
tuky7g
Ingredience na
- 400 g
hovězích játer
- 2 svazky
jarní cibulky
- 3 lžíce
sójová omáčky
- 1,5 lžíce
worcesteru
- 1 špetka
čerstvě mletého pepře
- 1,5 lžíce
sladké chilli omáčky
- 1 lžíce
oleje
- na orestování
- 1 špetka
soli
- podle chuti
Postup přípravy
- Očištěná hovězí játra nakrájejte na nudličky. Zešikma nakrájejte jarní cibulku. Vše orestujte na pánvi s olejem.
- Dochuťte sojovou omáčkou, worcestrem, pepřem a sladkou chilli omáčkou. Restujte do měkka, aby játra nebyla syrová.
- Přilijte trochu vodu, aby se vytvořila omáčka a ještě chvíli poduste, tím se omáčka trochu zredukuje. Pokud je potřeba dosolte a podábejte s rýží.