Prostreno.cz

Čokoládový koláč

Čokoládový koláč bez mouky s arašídovým máslem. Cenově náročnější, ale skvělý.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 2h a 0min

    60min příprava

    60min vaření

  • 1551 kJ / 370 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy19g
tuky25g

Ingredience na

  • 6 ks vajec
  • 450 g 60% hořké čokolády
  • 200 g másla
  • 120 g arašídového másla
  • 50 - 80 g hnědého cukru
  • 2 lžíce hrubé mouky, nebo mletých ořechů - na vysypání formy
  • Na ozdobu
  • 60 g arašídového másla
  • Na polevu
  • 120 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vysypte moukou, nebo ořechy.
  2. Předehřejte troubu na 170 °C.
  3. Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo, čokoládu a arašídové máslo. Směs vymíchejte do hladká.
  4. V misce vyšlehejte vejce s cukrem do světlého krému.
  5. Vaječný krém smíchejte s vychladlou čokoládovou směsí.
  6. Těsto nalijte do vysypané formy. Dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 25 minut.
  7. Vypněte troubu a nechte dvířka pootevřená asi 10 minut.
  8. Pak koláč vyndejte a nechte důkladně vychladnout.
  9. Připravte si polevu: Smetanu nalijte do rendlíku a přiveďte k varu, do smetany přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, až je směs hladká.
  10. Koláč potřete vychladlou polevou.
  11. Arašídové máslo ohřejte v mikrovlnné troubě a pomocí lžičky naneste na koláč pruhy.
  12. Pak pomocí špejle vytvořte mramorovanou strukturu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čokoládový koláč

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat