Prostreno.cz

Ryba na kerblíku

Ve staročeské kuchyni byl kerblík přísadou v kynutých tvarohových koláčích. M. D. Rettigová ve své kuchařce dávala přednost studené kerblíkové omáčce k vařenému hovězímu masu. Dříve byl kerblík u nás méně opomíjen. Zkuste si ho připomenout s tímto receptem na candáda na kerblíku.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 174 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky0g

Ingredience na

  • 400 g candáta
  • 200 g žluté cukety
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1/2 lžičky fenyklu
  • 170 ml zeleninového vývaru
  • 1 svazek čerstvého kerblíku
  • 6 snítek zelené petrželky
  • 4 špetky soli
  • 150 g zelené cukety
  • 3 plátky citronu

Postup přípravy

  1. Omyté cukety nakrájejte na kousky 6-8 cm. Cibulky našikmo nakrájejte na délku 3 cm. Cukety a cibulky dejte do kastrolu, zalijte vývarem a poduste 5 minut.
  2. Na cukety položte omyté porce candáta. Osolte, posypte lístečky kerblíku (pár snítek si ponechte na dekoraci) přidejte špetku fenyklu, přikryjte a duste 15 minut.
  3. Podávejte s kouskem citrónu.

TIP:

Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, protože nemá příliš svalových kůstek.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba na kerblíku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat