Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Platýz s hroznovým vínem

lanvin
17hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

643 kJ

energetická hodnota na 100g

320 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky12g sacharidy8g bílkoviny

Recept na chutně připravenou dietní rybu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks filetů z platýze
  • 100 g rozinek
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky pepře
  • 8 lžiček citronové šťávy
  • 300 g zeleného hroznového vína
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 20 lžic červeného dezertního vína
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  • V misce promíchejte ocet, víno, petrželku a olej. Filety pokapejte citronovou šťávou, osolte a lehce posypte pepřem. Dejte do zapékací mísy.
  • Polijte směsí z vína, posypte rozinkama a hroznovým vínem, obložte máslem. Zapékejte v troubě na 200°C asi 30 minut.
TIP:

Platýz je vynikajícím zdrojem bílkovin, ale zároveň má velmi nízkou energetickou hodnotu. Obsah tuku v jeho mase je totiž nižší než 1 g/100 g. Obsahuje v nutričně významném množství minerální látku vápník a antioxidant selen.Filet z platýze je ideální pro svojí bleskovou přípravu a absenci kostí.

Polévka s polentou

Polévka s polentou

3 hlasy
35min 424kJ 99 Kč
Zeleninové placky

Zeleninové placky

3 hlasy
1h a 15min 475kJ 80 Kč

Podobné recepty

Candát se žampióny

Candát se žampióny

11 hlasů
50min 525 kJ 280 Kč
Treska na zelenině

Treska na zelenině

8 hlasů
55min 673 kJ 99 Kč
Cejn na koriandru

Cejn na koriandru

16 hlasů
1h a 5min 510 kJ 155 Kč
Bílá ryba s oříšky

Bílá ryba s oříšky

13 hlasů
40min 916 kJ 350 Kč
Treska na hrášku

Treska na hrášku

11 hlasů
40min 365 kJ 185 Kč
Makrela na bílém víně

Makrela na bílém víně

12 hlasů
60min 523 kJ 211 Kč

Články nejen o vaření