Prostreno.cz

Platýz s hroznovým vínem

Recept na chutně připravenou dietní rybu.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 643 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks filetů z platýze
  • 100 g rozinek
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky pepře
  • 8 lžiček citronové šťávy
  • 300 g zeleného hroznového vína
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 20 lžic červeného dezertního vína
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. V misce promíchejte ocet, víno, petrželku a olej. Filety pokapejte citronovou šťávou, osolte a lehce posypte pepřem. Dejte do zapékací mísy.
  2. Polijte směsí z vína, posypte rozinkama a hroznovým vínem, obložte máslem. Zapékejte v troubě na 200°C asi 30 minut.

TIP:

Platýz je vynikajícím zdrojem bílkovin, ale zároveň má velmi nízkou energetickou hodnotu. Obsah tuku v jeho mase je totiž nižší než 1 g/100 g. Obsahuje v nutričně významném množství minerální látku vápník a antioxidant selen.Filet z platýze je ideální pro svojí bleskovou přípravu a absenci kostí.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Platýz s hroznovým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat