Prostreno.cz

Filé s rajčaty

Dietní ryba s čerstvou zeleninou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 60min

    45min příprava

    15min vaření

  • 233 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 plátky rybího filé - pražma, candát, štika aj.
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 100 ml šťávy z limetek
  • 1 lžíce kvalitního oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks menší cibule
  • 6 ks menších rajčat
  • 1 ks velké červené papriky
  • 1 hrst koriandru - nasekaného

Postup přípravy

  1. Ryby uložte na talíř, posypte je solí, pepřem a pokapejte šťávou z limetky. Nechte v chladu 30 minut - ne víc.
  2. Oloupanou cibuli jemně nasekejte.
  3. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kosičky.
  4. Z papriky vyndejte semínka a nakrájejte ji na kostičky.
  5. Cibuli, rajčata, papriku a koriandr promíchejte v misce. Podle chuti osolte, opepřete a zakápněte kvalitním olejem.
  6. Vyjměte rybu z limetkové šťávy a filety opečte z obou stran na másle.
  7. Rybu podávejte s připravenou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,73g
  • Sacharidy:

    95,41g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    204,08g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 55 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Penne s olivami a rajčaty

(5 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Filé s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat