Prostreno.cz

Lívanečky s pomerančovou omáčkou

Lívanečky z mandlového mléka s pohankovou moukou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 45min

    1h a 15min příprava

    30min vaření

  • 710 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy15g
tuky10g

Ingredience na

  • 50 g pohankové mouky
  • 40 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička pískového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 200 ml mandlového mléka
  • 4 snítky čerstvé máty - jemně nasekané
  • Na omáčku
  • 2 ks bio pomeranče
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce dřeně vanilkového lusku
  • 1 ks manga
  • Na smažení
  • 80 ml oleje

Postup přípravy

  1. Smíchejte pohankovou a hladkou mouku, kypřící prášek, kokos a špetku soli.
  2. Přidejte vejce, cukr, mandlové mléko a vymíchejte hladké těstíčko, pokud je příliš husté, přidejte mléko.
  3. Těsto nechte hodinu odpočinout.
  4. Mezi tím si připravte omáčku: Jeden pomeranč oloupejte a rozdělte na segmenty.
  5. Z druhého pomeranče nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
  6. Pomerančovou šťávu nalijte do rendlíku, přidejte med, kousky pomeranče, pomerančovou kůru a dřeň vanilky, přiveďte k varu a promíchejte. Odstavte z ohně.
  7. Oloupané mango nakrájejte na kostičky a přidejte do vychladlé omáčky.
  8. Z těsta pečte na oleji postupně malé lívance.
  9. Lívance podávejte s pomerančovou omáčkou, posypané mátou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lívanečky s pomerančovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat