Prostreno.cz

Chřestový krém

K jaru neodmyslitelně patří chřest.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 215 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g zeleného chřestu
  • 1 ks cibule
  • 400 g brambor
  • 3 lžíce másla
  • 1 snítka kerblíku
  • 1,5 l domácího zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
  2. Očištěný chřest nakrájejte na kousky. Špičky chřestu dejte stranou.
  3. Na lžíci másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte chřest a restuje 2 - 3 minuty.
  4. Chřest zalijte vývarem, přidejte brambory, kerblík a vařte doměkka.
  5. Na dvou lžících másla poduste 5 minut špičky chřestu.
  6. Kerblík z polévky vyndejte a polévku rozmixujte.
  7. Polévku podávejte s podušeným chřestem.

TIP:

Polévku můžete zjemnit smetanou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,30g
  • Sacharidy:

    37,30g
    • Cukry:

      6,33g
  • Tuky:

    82,91g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 51 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Cuketová polévka

(6 hlasů)
35min
101 kJ

Polévka s kukuřicí

(2 hlasů)
35min
250 kJ

Pórková polévka s lososem

(6 hlasů)
50min
369 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Chřestový krém

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat